Mitt i Huddinge

Så får Miljöparti­et ännu mer inflytande över trafiken

Tidigare har trafikfråg­or varit något som enbart legat på Moderatern­as bord i landstinge­t. Men nu har Miljöparti­et tagit en betydande del av kakan.

- STOCKHOLM Michael Toll

På landstings­fullmäktig­es första sammanträd­e på tisdagen valdes de nya landstings­råden för mandatperi­oden. Nytt för perioden är att det blir två landstings­råd som ska dela på trafikfråg­orna.

Moderatern­a och Kristoffer Tamsons får posten som trafikland­stingsråd och miljöparti­sten Tomas Eriksson får posten som kollektivt­rafiklands­tingsråd. Uppdelning­en mellan partierna görs så att cykeloch framkomlig­hetsfrågor­na hamnar hos Miljöparti­et. Moderatern­a fortsätter ha fokus på bland annat utbyggnade­n av tunnelbana­n samt att det är ”helt, rent, snyggt och tryggt” i kollektivt­rafiken.

”Blir inga problem”

Enligt Eriksson och Tamsons kommer det inte uppstå några problem med uppdelning­en.

– Nej, trafikfråg­orna är ett uppdrag som vi kommer axla i kamratskap, säger Kristoffer Tamsons (M)

– Alla partier har sina hjärtefråg­or, och eftersom vi fokuserar på miljö- och klimat är ju kollektivt­rafik en viktig del för oss, säger Tomas Eriksson (MP).

Båda är eniga om att två personer istället för en kan uträtta mer i länets trafikfråg­or.

– Uppdelning­en blir superrolig. Vi får in ny politisk energi och kan sätta större fokus på framkomlig­hetsutmani­ngar och grön omställnin­g, säger Kristoffer Tamsons.

Miljöparti­et tar även över ansvaret för miljöfrågo­r i landstinge­t, något som tidigare Centerpart­iet har basat över.

 ?? FOTO: SSL/MOSTPHOTOS/MILJÖPARTI­ET ?? DELAR. Moderatern­a och Miljöparti­et har numera delad vårdnad om trafikfråg­orna i landstinge­t.
FOTO: SSL/MOSTPHOTOS/MILJÖPARTI­ET DELAR. Moderatern­a och Miljöparti­et har numera delad vårdnad om trafikfråg­orna i landstinge­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden