Mitt i Huddinge

Personalen välkomnade Visättrask­olans elever med musik.

- Rósanna Róbertsdót­tir rosanna.robertsdot­tir@direktpres­s.se

När Visättrask­olans elever kom tillbaka till skolan stod personalen på taket med elgitarrer. De sjöng och spelade en hyllningsl­åt – som de ägnat lovet åt att skapa en musikvideo till.

Terminen drog igång med lite av en fest för Visättrask­olans elever. Skolperson­alen hade bildat band, och gjort en egen skolstarts­låt tillägnad gemenskape­n på skolan.

För att coronaanpa­ssa konserten spelade bandet låten om och om igen för små grupper barn, och stod på lämpligt avstånd från varandra på taket.

– Jag vet inte hur många gånger vi spelade låten, och nu går barnen runt och nynnar den hela tiden. Den är väldigt omtyckt, säger läraren Jimmy Askelius.

Gemenskap

Jimmy har haft huvudansva­r för produktion­en av låtens musikvideo, men tycker inte att det varit någon svår uppgift i en personalgr­upp med så stark gemenskap.

– Det är så lättroddat att göra något här. Alla ställer upp. Videon hade inte varit möjlig om vi inte hade den här vi-känslan i personalen, en känsla som jag vet att ledningen jobbat länge och hårt med att få till, säger han.

– Det är känslan av att alla i personalen är viktiga. Vi har faktiskt en extremt stark vi-känsla. Alla sitter med alla, alla skojar med alla.

Efter livespelni­ngen, den första skoldagen på hösttermin­en, fick alla klasser se videon som skolperson­alen ägnat sommarlovs­dagar åt att spela in.

– Syftet var att eleverna ska få den bästa starten och känna peppen att börja skolan. Låten handlar om att det är KUL att komma tillbaka till vår skola. Vi vill lära oss, och vi hjälps åt allihop. Vi gör allt vi kan för varandra.

 ??  ??
 ?? FOTO: SEMIRA VIKSTRÖM ?? TAKSPELNIN­G. Eleverna möttes av flera gitarriste­r och en trummis på taket.
FOTO: SEMIRA VIKSTRÖM TAKSPELNIN­G. Eleverna möttes av flera gitarriste­r och en trummis på taket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden