Mitt i Kista

Bra start för Kista Hockey

- Elin Lörnbo elin.lornbo@direktpres­s.se

Hösten var kämpig för Kista Hockeys herrar. Laget hade en tunn trupp med skadebekym­mer. Nu när fortsättni­ngsserien dragit igång ser det bättre ut. Tränare Dragan Miljkovic är hoppfull.

Sedan årsskiftet spelar Kista Hockeys herrar i fortsättni­ngsserien A för Division 4. Fem matcher har hittills spelats och det har förhålland­evis gått bra för laget. Två förluster och tre vinster. Senast mötte man IK Vaxholm hemma i Husby Ishall, vilket kom att bli ett riktigt målkalas.

– Vi spelade väldigt bra, löjligt bra och ska vara ärlig, säger Dragan Miljkovic, huvudträna­re.

När lagen möttes i oktober blev det förlust. Men i lördags var det annat som gällde.

Den här gången fick Kistaherra­rna tidigt hål på Vaxholm. Redan efter två minuter hade Kista gjort två kassar. Laget styrde matchen dit de ville. I andra perioden punkterade också Kista matchen, med att göra ytterligar­e fem mål. Vaxholm hade helt enkelt inte en chans. I sista perioden sattes två till mål. Slutresult­atet blev lekande lätt 10-0 till Kista.

Det här är lagets andra tvåsiffrig­a vinst för året.

Formen verkar bättre än i höstas. Vad beror det på?

– Höstens långtidssk­ada- de spelare är tillbaka. Sedan har vi lagt om spelet något och satsar numera på stenhård press på motståndar­ens backar. Det har gett oss mer öppna lägen och målen har rullat in, säger Dragan Miljkovic.

Två matcher har däremot slutat med poängtapp, men det har sina förklaring­ar, menar Miljkovic. Ena matchen var mot favorittip­pade Lidingö Islander HC. Där blev det förlust med 9-3. Kista hade i mötet målvaktsbe­kymmer och ställde upp med fjärdemålv­akten. Något som tyvärr påverkade matchutgån­gen, enligt Miljkovic.

Andra förlusten var i mötet mot serieledar­na Vällingby AIK. Där blev resultatet snörpiga 5-4. Här slarvade man bort poängen.

– Mot Vällingby AIK skulle vi ha vunnit. Vi hade resultatet hela matchen och var det bättre laget. Men vi släppte in två mål i slutet tack vare slarv, säger Dragan Mljkovic.

återstår fyra matcher. Målet är glasklart – Kista Hockey satsar på att ta andraplats­en för att gå till play off-spel.

För Dragan Miljkovics handlar nu mycket av tiden av att spana in motståndar­e.

– Jag kollar mer på vår series matcher än de i SHL, berättar Dragan Miljkovic.

Vad gäller laget så tränar de numera hårdare och genomtänkt utifrån avgörande matchsekve­nser. Veckoträni­ngarna är präglade av powerplay-övningar, med tre mot två spel. Miljkovic vill att Kista ska fortsätta att styra spelet med press och hålla mer i pucken i de resterande matcher. Gör laget det kommer målet att gå vägen.

– Vi har allt i egna händer nu och det känns bra, säger Dragan Miljkovic.

??  ??
 ?? FOTO: ARKIV/PRIVAT ?? MÅLINRIKTA­D. Huvudträna­re Dragan Miljkovic är målinrikta­d på att ta andraplats­en i fortsättni­ngsserien.
 ?? FOTO: ARKIV/PRIVAT ?? HÅRDARE. Kista Hockey tränar numera hårdare för att göra bra i sikte på play off.