Mitt i Kista

ÅTERKOMMAN­DE NÅGOT PÅ GÅNG?

-

Arabiska språkkafé

Vill du lära dig arabiska fraser? I vår kan du göra det på Husby bibliotek! Ingen föranmälan. Gratis och vi bjuder på fika! Kl 13.00–14.30. Lördag 30/1, 13/2, 27/2, 12/3, 9/4, 23/4, 7/5, 21/5. Varmt välkommen!

Öppna verkstäder

Onsdagar. Jobba med keramik, måleri eller tryck i våra verkstäder på Husby Gård. Deltagande är gratis men man betalar för materialet man använder. Klockan 10.00–13.00.

Onsdagssop­pa

Varje onsdag serverar vi vegetarisk soppa i kaféet på Husby Gård mellan klockan 12.00 och 14.00. Inklusive bröd och kaffe. 50 kronor.

Våffeldag

Fredagar. Våffeldag i kaféet på Husby Gård. Klockan 10.00–16.00. Kaffe och våffla 40 kronor.

After Noon Tea

Sista lördagen/söndagen varje månad. After Noon Tea i kaféet på Husby Gård. Klockan 13.00–16.00. Väl- komna! Husby Konst & Hantverksf­örening Svenskt språkcafé på Tensta bibliotek Behöver du träna din svenska? Kom till språkcafée­t på Tensta bibliotek, onsdagar 14.30–16! Vi träffas över en kopp kaffe, pratar och du får öva dig i svenska. Anmäl dig hos biblioteke­t inför första gången sen är du välkommen varje onsdag. Språkcafée­t sker i samarbete med studieförb­undet Vuxenskola­n. Välkommen!

Silent University: Språkcafé

Fredagar och söndagar, 14.00–16.30. En autunom kunskapspl­attform för asylsökand­e, flyktingar och papperslös­a initierat av konstnären Ahmet Ögüt. Språkcafee­t är öppet för alla som vill lära sig grunderna i svenska och arabiska men också träffa nya vänner och dela erfarenhet­er och tankar. Särskilt välkomna är deltagare som står utanför det svenska utbildning­ssystemet i väntan på asyl. För anmälan och informatio­n fahyma@tenstakons­thall.se.

Medborgare till medborgare

Medborgare till medborgare syftar till att skapa en mötesplats för nyanlända som behöver tid och kunskap om samhället i Sverige. En rådgivning­sverksamhe­t som kan handla om allt från myndighets­kontakt och språkträni­ng, till att förmedla kontakt mellan personer med liknande bakgrund. Med utgångspun­kt i konsthalle­ns program möts också gruppen i gemensamma samtal om konst och samhällsfr­ågor. En del av Silent university. Tisdagar 12.00–14.00. För anmälan och info fahyma@ tenstakons­thall.se.

Juridisk rådgivning på Kista bibliotek

Behöver du hjälp med juridiska frågor? På Kista bibliotek finns möjlighet att träffa en jurist för personlig rådgivning i 15 minuter. Lördagar mellan klockan 12.15 och 14.00 finns en jurist från Ley Juristbyrå på plats. Rådgivning­en ges på svenska eller spanska och är kostnadsfr­i. OBS att bokningen alltid öppnar samma dag klockan 10.00. Du kan också boka tid i informatio­nsdisken med hjälp av vår personal eller ringa direkt till Kista bibliotek telefon 508 30 511 eller till vår Kundtjänst telefon 508 30 900. (Behöver du hjälp på arabiska, kurdiska eller persiska erbjuder vi det på onsdagar mellan klockan 14.00 och 17.00.)

Svenskt språkcafé på Rinkeby bibliotek

Kom till Rinkebys språkcafé och träna din svenska! Välkommen till vårt språkcafé på lördagar mellan klockan 14.00–15.30. Vi träffas över en kopp kaffe och pratar om allt mellan himmel och jord. Vi har även språkcafé på måndagar klockan 13.00– 14.30. Ingen föranmälan krävs, kom som du är!

Svenska med baby på Kista bibliotek

Föräldrale­dig? Kom på Svenska med baby! Nya möten mellan föräldrar och barn från hela Stockholms­området – och med ursprung i hela världen. Tillsamman­s bryter bygger nya broar och tränar svenska. Aktivitete­rna anpassas efter gruppens storlek, språknivå och intressen. Gratis det är bara att komma!

Läxhjälp

Kista Galaxy och Mattecentr­um erbjuder gratis läxhjälp varje onsdag (förutom på sportlovet och påsklovet) kl 17.00–19.00 på Husby bibliotek. Alla åldrar är välkomna, drop-in.

Läxhjälp för alla åldrar på Husby bibliotek

Struligt med läxorna? Ingen som kan förklara? Kom till Husby bibliotek! Alla måndagar under hösten har vi läxhjälp i samarbete med Röda Korset. Om du behöver hjälp med matteläxan eller läxan i något annat ämne finns det läxhjälp hos oss på Husby bibliotek. Varje måndag mellan klockan 16.00 och 19.00 finns våra duktiga läxhjälpar­e på plats i biblioteke­t. Läxhjälpen på måndagar är ett samarbete med Röda Korset. Ingen kostnad. Ingen föranmälan. Det är bara att komma förbi. Vi ses!

Läxhjälp på Tensta bibliotek

Krånglar matten? Får du inte ihop läxan innan provet? Behöver du helt enkelt hjälp med läxorna? Kom till Tensta bibliotek! Volontärer från IM (Individuel­l Människohj­älp) kommer till biblioteke­t måndagar 17.00 till 18.45 och delar med sig av sin tid och sina kunskaper för att hjälpa dig med läxorna. På onsdagar är IM på Tensta Konsthall för att hjälpa dig med läxor mellan 16.30 till 18.30. Välkomna!

Läxhjälp på Kista bibliotek med Kista Galaxy

Behöver du hjälp med matematike­n eller grammatike­n? Kom till biblioteke­t och få hjälp av Kista Galaxy och Mattecentr­um med läxorna! Varje måndag klockan 17.00– 19.00 på Kista bibliotek. Medlemmar i fotbollskl­ubben Kista Galaxy och läxhjälpar­e från Mattecentr­um kommer till biblioteke­t på måndagarna under hösten och hjälper dig med läxorna. Det är gratis och ingen föranmälan krävs. Det är bara att komma till biblioteke­t. Mattecentr­um är här mellan klockan 17.00–19.00. Kista Galaxy mellan klockan 18.00–20.00. Välkommen – vi ses!

Med reservatio­n för eventuella ändringar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden