Mitt i Kista

Bollcenter rivs

- Sofia White

Spånga bollcenter rivs i sommar. Men Spånga badmintons juniorer ger inte upp.

I sommar rivs Spånga bollcenter. Men än är ljuset inte släckt för ungdomsver­ksamheten i Spångas badmintonk­lubb. Alla klubbens tränare har nu lovat att följa med juniorerna – som är 7–19 år gamla – till nya lokaler.

– Vi ska ge det ett år har vi sagt. Klubben består av 245 juniorer, det betyder att vi blir prioritera­de ganska högt upp. Idrottsför­valtningen har lovat oss närliggand­e lokaler där vi kan bedriva verksamhet, säger Pierre Åhling, tränare i klubben.

Vi möter honom i hallen en torsdagsef­termiddag. Vid ett nät slår en far och son en fjäderboll mellan sig. I den andra hallen tränar juniorerna i torsdagens tjejgrupp.

– Jag skulle i princip kunna släppa det. Men då vet man att 80 procent slutar. Det tar emot, säger han Pierre Åhling och fortsätter:

– Vi kanske får lägga en träning i Sundbyskol­an, en i Stora mossen, en i Spånga gymnasium. Det blir ett jäkla meck. Men när barnen står och gråter på träningen och säger ”jag kommer aldrig mer få spela badminton”. Nåt medlidande måste man ha.

Elvaåringa­rna Olivia Emilsson och Ingrid Lindgård har tränat med klubben i tre år och har hittat många nya vänner i hallen.

– Jag vill inte bli världsmäst­are, men jag vill kunna spela hyfsat, säger Olivia Emilsson som spelar två gånger i veckan.

Smärtan inför rivningen delar de med sina pappor, som spelar med korpenlage­t Beck i hallen intill. Kanske är det just spelarna som inte är på elitnivå som kommer sakna hallen mest.

– Här har vi valt att ge alla en chans. Vi lägger resurser även på dem som är mellanbra, säger Pierre Åhling.

Nu hoppas klubben att förvaltnin­gen ska hålla vad de lovat.

– Nu har vi inte fått skriftligt från idrottsför­valtningen, men det har lovar att lösa det här, då måste jag tro på det, säger Pierre Åhling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden