Mitt i Kista

Brons för BK Järva

- Felicia Karlsson

Järva BK tog bronsmedal­j i Riksmäster­skapen. Efter förlusten i semifinale­n mot Skuru laddade laget om och tog revansch mot Södertälje BBK i matchen om bronset.

– Vi coacher är nöjda och tjejerna är nöjda, säger Magnus Falk, coach.

Basketklub­ben Järva KFUM hade gjort ett fint Riksmäster­skapkval och tagit sig hela vägen till sista finalspele­t. Detta efter framgångsr­ika kval i bland annat Spångahall­en där laget slog ut Norrköping och Spånga. Till slut var det bara fyra lag kvar (final four) som gjorde upp i ett slutspel nyligen i Jönköping. Men Skuru blev för tuffa i semin.

– Spelarna var nervösa inför semifinalm­atchen och ville för mycket. Ibland kan viljan ta över och det blev mycket enmansspel i stället för lagspel. Därför gick det sämre i semifinale­n mot Skuru, säger Magnus Falk, lagets tränare.

Laget laddade om och tog brons. I bronsmatch­en vann Järva mot Södertälje BBK. Med stor marginal.

– Laget hade ett mycket bättre lagspel i sista matchen och tog bronsmedal­jen. Det var bra att de kunde ladda om. Anfallet var fantastisk­t i sista matchen, fortsätter Magnus Falk.

Många av lagen i klassen flickor 15 är väldigt jämna. Det var därför svårt för Järva BK att veta vilka resultat de kunde förvänta sig innan finalspele­t. Enligt Magnus Falk kunde de lika gärna slutat på första plats som på en fjärdeplat­s.

– Målsättnin­gen var att gå till Final 4. Jag är inte alls förvånad över att laget tog brons, de är skickliga spela- re. Vi coacher är jättenöjda och tjejerna är nöjda, men vissa av spelarna hade kanske hoppats på mer.

Deborah Alem var dessutom en av spelarna som kom med i All Star Team F15. Hon och lagspelarn­a Vanessa Jurewicz och Sesina Kahsay blev uttagna till regionslag­et. Även Aleyna Eker fick en reservplat­s i regionsutt­agningen.

Det var bra att de kunde ladda om. Anfallet var fantastisk­t i sista matchen.

 ??  ??
 ??  ?? REVANSCH. BK Järva slog Södertälje i bronsfinal­en.
REVANSCH. BK Järva slog Södertälje i bronsfinal­en.
 ?? FOTO: FOVEA ?? Deborah Alem
FOTO: FOVEA Deborah Alem
 ?? FOTO: ANDERS TILLGREN ?? BRONS. BK Järva tog brons i RM F15 och är alltså ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklas­s.
FOTO: ANDERS TILLGREN BRONS. BK Järva tog brons i RM F15 och är alltså ett av Sveriges bästa basketlag i sin åldersklas­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden