Mitt i Kista

Stal cykel värd 100 000 kronor

- Ulrica Andersson

Hasse Eriksson var på jobbet när det ringde från Securitas vid halv tre på onsdagseft­ermiddagen. Då hade någon tagit en sten och krossat en fönsterrut­a på hans bostad, så att larmet hade gått.

– Det var säkert samma killar som var här för tre år sedan. De hade också ryckt bort sirenen på larmet, så att det inte skulle tjuta.

Bland det som stulits av inbrottstj­uvarna fanns en splitterny, specialdes­ignad cykel värd 100 000 kronor. Hasse Erikssons dotter hade ställt den hemma hos honom.

– Den är lite unik, det finns bara en i Sverige. Det går inte att sälja den vidare till någon som håller på med cykling.

Dottern hade precis köpt cykeln och hunnit cykla på den en gång. Förlusten handlar inte i första hand om pengar för henne, enligt Hasse Eriksson.

– Hon har beställt den och väntat på den. Det finns liknande cyklar men de är helt svarta, säger han.

Ytterligar­e en cykel stals såväl som bland annat en systemkame­ra, en bärbar dator och kontanter.

– De är ju försigkomn­a, de har tagit mina väskor och burit sakerna, säger han.

Hasse Eriksson har drabbats av inbrott i sin bostad i Kista en gång tidigare.

– Två gånger på 36 år, så det är inte så ofta. Vi har stuga i Älvdalen, jag är uppvuxen där och man låste inte någonting förr. Men nu har de stulit skotrar och sådana saker där.

Nu hoppas han på att en efterlysni­ng ska leda till att någon får syn på den stulna cykeln. Han vill inte vara nådig mot tjuvarna.

– Skriv att jag är jävligt elak!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STULEN. Med en unik färgsättni­ng är cykeln den enda i Sverige, dessutom är den värd 100 000 kronor. Nu efterlyser Kistabon Hasse Eriksson cykeln efter ett bostadsinb­rott.
FOTO: PRIVAT STULEN. Med en unik färgsättni­ng är cykeln den enda i Sverige, dessutom är den värd 100 000 kronor. Nu efterlyser Kistabon Hasse Eriksson cykeln efter ett bostadsinb­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden