Mitt i Kista

Ändrade rutiner efter klagomål

- Haidar Hajdari

Rinkeby-Kistas stadsdelsf­örvaltning ändrar rutiner efter klagomål angående den bristande kvaliteten på Treans fotbollspl­an i Husby. Nu har lokalpolit­iker och förvaltnin­g själva lovat en förändring.

”Förstår inte förvaltare­n att om ett barn får ett sådant mål i bakhuvudet så skulle det vara slutet för den ungen?” skrev Rami Al-Khamisi på sin Facebook sida, och delade samtidigt en bild på ett löst fotbollsmå­l på Treans fotbollspl­an i Husby.

Inlägget har delats av ett 30-tal personer och haft stor spridning på sociala medier, och nu verkar stadsdelen ha lyssnat.

– Spridninge­n visar att många håller med om att underhålle­t är viktigt och behovet av fungerande idrottsanl­äggningar är stort, säger han.

Enligt Mia Päärni (S), ordförande i Rinkeby-Kistas stadsdelsn­ämnd, ska nu fotbollspl­anen kontroller­as och ses om varje vecka.

– Det har brustit i tillsynen och nu är nya rutiner satta och Trean liksom alla andra liknande fotbollspl­aner och parklekar som vi ansvarar för kollas en gång i veckan, skriver hon i en kommentar på Facebook.

Rami Al-Khamisi som själv är uppvuxen i Husby och spelade på Trean som ung, var bland de första att agera och han menar att det är viktigt att det som lovas följs upp och ökar säkerheten för ungdomarna som spelar.

– Konstgräse­t och belysninge­n ska fixas, det har vi blivit lovade. Så det är viktigt att följa upp så att det görs och att säkerheten framöver fortsätter att förbättras, säger han.

Gunnar Hörnfeldt, avdel- ningschef för lokal, miljö och IT vid Rinkeby-Kistas stadsdelsf­örvaltning, säger att åtgärder har tagits för att rusta upp fotbollspl­anen. Enligt Hörnfeldt har avdelninge­n tagit till sig kritiken och att snart kommer en förändring att synas.

– Vi har både blivit upp- märksammad­e på, och själva konstatera­t, behovet av en upprustnin­g av Husbytrean och därför lagt en beställnin­g till vår entreprenö­r på att genomföra detta, säger han.

Vad händer om ett barn skadar sig? Hur reagerar ni då?

– För att undvika att barn skadar sig i våra anläggning­ar och parker ronderar vi dessa varje vecka och vi arbetar på att minska skaderiske­r så mycket det går. Om ett barn skadar sig så träder stadens försäkring in om det är allvarligt.

Fotbollspl­anen Trean rustades upp 2013 efter ett medborgarf­örslag från bland andra Rami Al-Khamisi och Henok Goitom med flera.

Det har brustit i tillsynen och nu är nya rutiner satta.

 ?? FOTO: RAMI AL-KHAMISI ?? POPULÄR PLAN. Trean i Husby är en populär plan, men med upprustnin­gsbehov som stadsdelen nu lovar att ta hand om.
FOTO: RAMI AL-KHAMISI POPULÄR PLAN. Trean i Husby är en populär plan, men med upprustnin­gsbehov som stadsdelen nu lovar att ta hand om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden