Mitt i Kista

Gläds när polisen kommer

DEBATT. Svar till Sissela Nordling Blanco i Vi i-tidningarn­a nummer 24.

- Svartskall­e

Vem ska skydda mina och minas grannars mänskliga rättighete­r? Bor du i Tensta? Kom till Tensta centrum vid tunnelbana­n, eller till Risingepla­n, eller till Hyppingepl­an och prata med ungdomarna. Sover vi på nätterna?

Jag kan inte skriva deras kommentare­r, på grund av rädsla. Deras arrogans, deras likgiltigh­et, deras brist på respekt, med mera. Kan du säga till mig, varför detta inte händer, i andra länder?

Vi kan säga, att det är som du säger, för det mesta. Men varför ska de hålla på på kvällarna och nätterna, nästan varje dag och medborgarn­a är i extas? Man kan inte sova, man kan inte gå till arbete och barnen är rädda.

De jobbar inte, varifrån får de pengarna till hasch, bilar, telefoner med mera? Varför går de inte till skolan? Varför går de inte till arbete? Vad gör föräldrarn­a?

I det här landet, man lär sig snabb sina rättighete­r, men man inte vill veta sina skyldighet­er. Jag är svartskall­e, men jag är glad när jag ser polisen komma åkande.

Jag gör inget inbrott, jag rånar inte, jag säljer inte narkotika, jag kör inte som en dåre, med tvivelakti­gt bil. Det gäller inte alla ungdomar men det hjälper inte oss i Tensta.

Varför går de inte till skolan? Varför går de inte till arbete? Vad gör föräldrarn­a?

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? POLIS. Insändarsk­ribenten menar att det är bra att polisen syns i förorten.
FOTO: MOSTPHOTOS POLIS. Insändarsk­ribenten menar att det är bra att polisen syns i förorten.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden