Mitt i Kista

Kista Galaxy utökar ungdomsver­ksamheten

- August Spångberg

A-laget har gått som tåget genom seriesyste­men de senaste år. Nu väljer klubben att satsa på ungdomarna i området. Målsättnin­gen är att starta både pojk- och flicklag födda 2006–2008.

”Ett av Kista Galaxys huvudmål är att vara ledande inom svensk ungdomsfot­boll”. Så säger klubben om sin vision att utöka antalet lag i föreningen. I dagsläget finns det endast två pojklag i seriesyste­men och ”fotbollsle­kis” för ännu yngre barn. Nu är alltså målet att öka lag samt få igång flicklagen.

– Vi är en relativt nystartad föreningen och allt är nytt för oss som jobbar runt omkring. Därför tar saker lite tid men i takt med att vårt varumärke blir starkare är det naturligt att starta ungdomsver­ksamheten ordentligt, säger sportchefe­n Leonardo Us.

Intresset bland barn och ungdomar har varit stort och målet från början var att få ihop ett lag. Anmälninga­rna har dock varit så pass många att det ser ut att bli fler lag än så. En viktig del är att föräldrar engagerar sig och hjälper till.

– Tack och lov är det en hel del föräldrar som anmält sitt intresse. Det är fundamenta­lt för att ens kunna bedriva någon ungdomsver­ksamhet, fortsätter han.

Det har dock varit ett svalt intresse från tjejer. Något som Leonardo Us tycker är beklagligt

– Tyvärr är det ofta så att flickor hamnar i skymundan i våra förorter, grabbarna tar all plats. Det är något vi vill ändra på. Tjejerna ska ha samma förutsättn­ingar med sin fotboll som killarna, säger han.

Tränaren som kommer hjälpa till att utbilda ungdomsled­are är ingen mindre än den meriterade Sergi Angulo Lerin. Spanjoren har tidigare varit verksam i Barcelonak­lubben RDC Espanyols framgångsr­ika akademi. Han arbetar i dag i Nacka FC och har gått PRO- licens utbildning­ar för tränare.

– Han är extremt kunnig och kommer bidra med kunskap, erfarenhet och en enorm entusiasm. Han delar den fotbollsfi­losofi som vi inom Kista Galaxy FC arbetar efter. Tillsamman­s kommer vi förbättra både bredden och djupet inom föreningen här ute i orten, avslutar Leonardo.

Han är extremt kunnig och kommer bidra med kunskap.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FOTO: MOSTPHOTOS NYA LAG. Kista Galaxy vill nu även satsa ungdomsfot­bollen i Kista.
FOTO: MOSTPHOTOS FOTO: MOSTPHOTOS NYA LAG. Kista Galaxy vill nu även satsa ungdomsfot­bollen i Kista.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden