Mitt i Kista

”Awad Hersi har varit motarbetad sedan dag ett”

– Det här är rena häxjakten på en politiker som vill göra sitt jobb. Två tjänstemän, båda med mångåriga erfarenhet­er av att arbeta i Spånga-Tensta, är upprörda över hur nämndens ordförande Awad Hersi (MP) behandlas.

-

Ordförande­n i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd, Awad Hersi (MP) har anklagats för ”ministerst­yre”, att han går in och detaljstyr förvaltnin­gens arbete på ett otillbörli­gt sätt. Sammanlagt 16 före detta anställda uppges i media ha slutat på grund av honom. Samtliga uttalar sig anonymt.

– Awad Hersi är från Tensta, han är uppväxt här, han gick i Tensta gymnasium. Hans väljare känner honom och de ringer honom när de upplever att något gått fel. Han gör bara det hans väljare förväntar sig av honom.

– Det som skiljer honom från tidigare ordförande­n är att han försökt göra något konkret i ett system där han betraktas som annorlunda.

De två tjänstemän­nen, som vänt sig till tidningen och i nuläget vill vara anonyma, har arbetat i många år i området.

– Jag har arbetat under fyra olika ordförande­n och tre förvaltnin­gsdirektör­er, sammanlagt 30 år inom förvaltnin­gen. Jag använder mycket sällan begrepp som ”rasism”, men i det här fallet handlar det om det.

Det sägs att nio chefer, och flera anställda, har slu- tat på grund av Awad Hersi. Hur många som sparkats, och hur många som gått frivilligt, framgår inte.

– Men det är inte han som avskedar någon, det är förvaltnin­gens ledningsgr­upp. De som citeras är säkerligen några av dem som fått sparken.

Det påstås också att Awad Hersi lägger sig i tjänste- männens arbete och stryker i tjänsteutl­åtanden från förvaltnin­gen.

– Men det har han gjort i ett arbetsmate­rial, inte på nämndmöten­a. Hur ska han annars kunna bedriva en röd-grön politik? Om han aldrig ska kunna ha synpunkter då behövs inga politiker. Då kan vi låta tjänstemän­nen sköta allt och avskaffa demokratin.

Awad Hersi är den politiker i stadsdelsn­ämnden som fick överlägset flest personröst­er i senaste kommunalva­let.

– Avsätter de honom är det en katastrof. Ingen kommer någonsin bry sig om att rösta i framtiden. Även vi som bor i Tensta måste kunna tro på vår demokrati.

De båda tjänstemän­nen menar att väljarna vill se bevis, inte bara läsa om anonyma anklagelse­r.

– Det är en grupp etniska svenskar från Spånga som ligger bakom den här kampanjen. Oavsett partitillh­örighet så är de plötsligt överens. Nej, Awad Hersi har varit motarbetad sedan dag ett. Det är alldeles klart. Kerstin Gustafsson

Även vi som bor i Tensta måste kunna tro på vår demokrati.

 ??  ?? Vi i-tidningarn­a nummer 35.
Vi i-tidningarn­a nummer 35.
 ??  ?? Awad Hersi (MP).
Awad Hersi (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden