Mitt i Kista

Två gripna efter mordförsök i Tensta

Två personer har gripits misstänkta för delaktighe­t i mordförsök, efter en skottlossn­ing i Tensta vid 18-tiden på tisdagen.

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se 070-78 72 078

Vi försöker jobba förutsättn­ingslöst. Vi vill inte måla in oss i ett hörn.

En allvarligt skadad man hittades liggande på marken i ett skogsparti i Tensta. Polisen hade larmats vid 18.05 på tisdagen efter att skott hörts från området. Vittnen har uppgett att tre personer sprungit från brottsplat­sen.

Vägspärrar sattes upp och området där skottlossn­ingen inträffat spärrades av. Två personer, män i 20-årsåldern uppger polisen för Expressen, kunde senare gripas misstänkta för in- blandning i vad som rubriceras som försök till mord alternativ­t dråp.

Efter att ha anhållits av åklagare väntades männen förhöras under onsdagen.

Polisen utreder om det finns kopplingar mellan mordförsök­et i Tensta och andra händelser den senaste tiden, exempelvis morden på två män på ett kafé i Rinkeby för två veckor sedan.

– Vi försöker jobba brett och förutsättn­ingslöst. Vi vill inte måla in oss i ett hörn, säger Mats Eriksson vid polisen i Stockholm.

Polisen hade lastat den skadade mannen och kört honom till sjukhus.

– Antingen ansåg man att personen behövde vård omgående, eller att ambulansen hade för lång framkörnin­gstid, eller en kombinatio­n. Det är inte helt ovanligt heller, säger Mats Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden