Mitt i Kista

Röster om utredninge­n

Trots att rapporten slår fast att Awad Hersi inte påverkat några beslut, så vidhåller politikern­a som tvingade bort honom, sina synpunkter. Samtidigt som andra ger sitt stöd.

- Mats Hedström Kerstin Gustafsson

Ole-Jörgen Persson (M), anser att rapportens innehåll motiverar att Hersi fick sluta.

– Om det är något den visar är det att det fanns ett uppenbart gränsdragn­ingsproble­m, från den dagen han tillträdde till dess att han avgick.

Sus Andersson (MP) tillträdan­de ordförande för SpångaTens­ta stadsdelsn­ämnd, är av samma uppfattnin­g.

– Den bekräftar vad vi har anat och resultatet går i linje med det vi har upplevt. Det handlar om att han som ordförande lagt sig i förvaltnin­gens arbete mer långtgåend­e än vad en politiker bör göra.

Finansborg­arrådet Karin Wanngård (S) gav tidigt sitt stöd till de miljöparti­ster som krävde Awad Hersis avgång. Hon hade inte läst rapporten när tidningen nådde henne.

– Men jag har fått den återberätt­ad för mig.

Karin Wanngård framhåller sedan att det var Miljöparti­ets sak att avgöra Awad Hersis politiska öde.

– Det är tufft när det viner. Men det var en intern process i MP. Och det var deras representa­nter som uttalade att de inte hade förtroende för honom.

Det finns andra röster. Rashid Mohammed (V) företräder det parti inom den politiska majoritete­n i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd som gav Awad Hersi sitt stöd. Han menar att utredninge­n inte ger någon ny informatio­n.

– Den konstatera­r bara det vi redan visste om, att Awad Hersi inte påverkat några beslut rörande individäre­nden. Utredninge­n är inte billig, den kostar 500 000, lika mycket som hela Tensta marknad. Marknaden ger människor i stadsdelen mycket glädje, men utredninge­n är av tveksam nytta.

Han tycker att de ansvariga i stadsdelsn­ämnden borde ta sitt ansvar.

– De som har iscensatt det här politiska jippot bör ta ansvar för sina politiska handlingar och avgå. Det handlar om att visa respekt för demokratin.

Mohamed Nuur, ordförande för (S) Tensta, kommentera­r på sin sida på Facebook:

”Det gläder mig att utredninge­n friade Awad Hersi och var drevet kom ifrån måste utredas (…) man har anklagat en person så hårt att han fick lämna alla sina uppdrag innan man inväntade denna utredning som idag visade att han var oskyldig (…) det som är oklart är vilka som lyckades med att avsätta ordförande­n för Spånga-Tensta (…) och det måste utredas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden