Mitt i Kista

20 år gammalt rekord slaget

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Kista HC fick nyligen två nya poängkunga­r när ett nästan 20 år gammalt rekord slogs. Under hösten passerade både Anton Åslund och Jonas Stalquist 300 poängsstre­cket.

– Det är väl kul, dags att ta över tronen, säger Anton Åslund.

Anton är 29 år och har nu gjort 308 poäng på 201 matcher för ishockeykl­ubben. Det tidigare rekordet hölls av Tim Jäderberg på 304 poäng, en spelare som lett maratonlig­an i laget sedan säsongen 1997/98. Lagkamrate­rna har naturligtv­is gratulerat Anton.

– Jag fick en liten present, det blev en liten skumpa, säger Anton.

Att han har nått så här långt med mycket assists och mål tror Anton har att göra med hans sätt att spela.

– Jag har ett bra spelsinne och är bra på grillorna, menar han och tillägger att han inte gjorde så mycket mål när han var yngre jämfört med idag.

En lagkamrat som också haft rekordet inom räckhåll, men som ändå ligger en bit efter är Jonas Stalquist. Han har precis lyckats nå 300-poängsstre­cket på 250 matcher för klubben. Men räkna inte med att Jonas kommer att ta upp kampen med Anton på allvar, mest med tanke på att Jonas är tio år äldre och Anton har en längre karriär framför sig.

– Jag har bara ett år kvar att spela. Men att vara tvåa i maratonlig­an är bra. Det blir målet, säger Jonas som alltså har fyra poäng upp till Tim Jäderberg.

På Kista HC:s hemsida uppmärksam­mades rekor- det med att Anton hade slagit ”legendaren” Tim Jäderbergs rekord. Att han benämns så är kanske inte svårt att förstå. Från topp tre som alla nått 300 poäng skiljer det över 100 poäng till Andreas Savela på fjärdeplat­s med 195 poäng. på 187 matcher.

Anton lär till skillnad från Jonas fortsätta ett tag till i Kistatröja­n.

– Jag kommer hålla på så länge kroppen håller, säger Anton.

Annars säger han att de inte tävlat så mycket om just maratonlig­an, men att det är mest den interna poängligan under säsongen som man som spelare tänker på.

Kista HC spelar vidare i fortsättni­ngsserien i division fyra efter jul efter att precis ha missat möjlighete­n att spela vidare i Allfyran.

Jag kommer hålla på så länge kroppen håller.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? POÄNGKUNGA­R. Jonas Stalquist och Anton Åslund.
FOTO: JONAS CARLSSON POÄNGKUNGA­R. Jonas Stalquist och Anton Åslund.
 ??  ?? BÄST. Anton åslund är poängbäst genom tiderna i Kista HC.
BÄST. Anton åslund är poängbäst genom tiderna i Kista HC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden