Mitt i Kista

Dramatiskt nytt år

När julen är över och nyår står för dörren vill vi gärna kasta ut allt vad granar och bockar heter, göra rent hus och bara börja om. Låt nyårsafton­en 2016 vara dramatisk, svärtad och snygg.

- Erika Lindén Jansson

En rolig sak att göra är att låta gästerna tänka kreativt runt sina drömmar och sina liv. Lägg en liten skrivbok på varje tallrik, som gästerna kan börja skriva i under kvällen, om de vill. Det finns inga krav på att man måste be- rätta vad man har skrivit. Boken följer sedan med under året, och kan ses över vid nästa årsskifte. En annan, liknande, lek är att lägga två pappersbit­ar på tallriken. På den ena får gästerna lista de saker de vill lämna bakom sig 2016, och på den andra listas de saker som gärna får följa med in i 2017. Vid tolvslaget bränns listan med det man vill lämna bakom sig. Den andra sparas. När julen tar slut blir vi ofta sugna på något alldeles annorlunda. Visst står julsakerna kvar, men låt bordet få en välbehövli­g paus från rött, rutigt, grönt och pudervitt. Satsa istället på olika nyanser av svart, vinrött, mörkblått och brunt. Lägg till små inslag i guld och silver. Strössla gärna med strass och glitter på väl valda ställen, men låt grunden vara sober och enkel. Handgjord keramik och levande ljus blir en fin konstrast till det glittrande och överdådiga.

Eftersom bordet och dukningen lutar sig tillbaka kan du satsa lite extra på maten och dryckerna. Roliga juicer och fruktvatte­n passar fint till de som inte vill ha alkohol, medans dekorerade drinkar blandas till de andra. Låt gärna maten vara lekfull och färgglad, som till exempel sushi och sashimi, snittar eller vackra fruktfat.

 ??  ??
 ?? . FOTO: KATARINA DILEVA ?? SKÅL! Byt ut bubblet mot fina drinkar.
. FOTO: KATARINA DILEVA SKÅL! Byt ut bubblet mot fina drinkar.
 ?? FOTO: IKEA ?? Djup dramatik och skönhet startar 2017.
FOTO: IKEA Djup dramatik och skönhet startar 2017.
 ?? FOTO: GRANIT ?? Sobert och enkelt.
FOTO: GRANIT Sobert och enkelt.
 ?? FOTO: LAGERHAUS ??
FOTO: LAGERHAUS
 ??  ??
 ?? FOTO: INDISKA ?? Bordslampa med wow-faktor.
FOTO: INDISKA Bordslampa med wow-faktor.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden