Mitt i Kista

Panagopoul­os ny tränare för Akropolis

- Jonny Andersson

Akropolis tränas i år av Konstantin­os Panagopoul­os som bland annat verkat i grekiska elitklubbe­n Panionios FC.

– Vi tycker att det är jättespänn­ande, säger Georgios Gogas, ansvarig för seniorfotb­ollen i Akropolis.

Efter två mycket starka säsonger i division 1 norra satsar Järvaklubb­en Akropolis på en proffsträn­are. Konstantin­os Panagopoul­os har arbetat på högsta nivå i Grekland, under två perioder i elitklubbe­n Panionios där ha även startade sin tränarkarr­iär. Senast var han manager i Apollon Smyrnis, ett lag i andraligan.

– Jag vill testa mina färdighete­r utanför Grekland. Jag är ung och hoppas skaffa mig erfarenhet genom att träna ett lag i Sverige, säger 39-årige Konstanino­s Panagopoul­os.

Han håller tillbaka sin entusiasm med att konstatera att han är ”lite ovan vid att träna semiproffs”, alltså spelare som har jobb eller studier vid sidan av. Men han är väldigt taggad inför uppgiften.

– Jag gillar och ser fram mot utmaningen.

Han besökte Akropolis under två dagar i november. Det räckte för att klubben skulle fatta tycke.

– Vi har slagit in på greklandss­påret. AIK körde afrikaspår­et, andra klubbar har haft liknande inriktning på var de söker spelare och ledare. Vi kör på Grekland, säger Georgios Gogas.

I fjol hämtade Akropolis in ett par spelare från Grekland. Det blev dock ingen succé. Georgios Gogas tror att klubbens nye tränaren besitter rätt erfarenhet och ambition för att ge laget en knuff i rätt riktning.

– Vi har haft en bra dialog i ett par månader och han gjorde ett gott intryck under de dagar han var här.

Genom att Konstanino­s Panagopoul­os blir heltids- anställd ska klubben ha träningar på bättre tider. Främst tidigare på kvällar- na, kanske även på dagtid för de som kan komma loss.

– Vasalund sprang sönder oss den gångna säsongen. Vasalund hade en annan fysik och kondis, därför ska vi köra sex dagar i veckan, säger assisteran­de tränaren Johan Blomberg.

– För mig personlige­n blir det tufft, eftersom jag är lärare, men vi ska hitta lösningar för att bli bättre. Fler träningar är en väg att gå.

Johan ”Grabben” Blomberg har förstått att han även får en nyckelroll som analytiker av motståndar­na.

– Konstatino­s kan inget om lagen i serien, så det ska jag bistå med. Mitt första intryck av Konstantin­os är att han är struktu- rerad och vet vad han vill. Jag tycker att det känns kul med en ny tränare.

– Eftersom Konstantin­os Panagopoul­os ville prova utomlands och vi ville tänka utanför boxen, känns det här som en bra lösning. Vi tycker att det är jättespänn­ande, säger Georgios Gogas.

Första seriematch­en 2017 spelar Akropolis borta mot Sandviken den 16 april. I hemmapremi­ären tar Järvaklubb­en emot Umeå den 23 april.

Jag är ung och hoppas skaffa mig erfarenhet genom att träna ett lag i Sverige.

 ??  ??
 ?? FOTO: AKROPOLIS IF ?? BLIR KVAR. Johan ”Grabben” Blomberg blir kvar som assisteran­de tränare och ska ha koll på motståndar­na.
FOTO: AKROPOLIS IF BLIR KVAR. Johan ”Grabben” Blomberg blir kvar som assisteran­de tränare och ska ha koll på motståndar­na.
 ?? FOTO:BENGT JÖRNÅKER ?? MER TRÄNING. Akropolis hade inte Vasalunds ork och fysik under 2016 och nu ska laget lägga på en träningsda­g i veckan.
FOTO:BENGT JÖRNÅKER MER TRÄNING. Akropolis hade inte Vasalunds ork och fysik under 2016 och nu ska laget lägga på en träningsda­g i veckan.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRÄNARE. Konstantin­os Panagopoul­os är ny tränre i Akropolis.
FOTO: PRIVAT TRÄNARE. Konstantin­os Panagopoul­os är ny tränre i Akropolis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden