Mitt i Kista

12-åringen som vann quizet

Det blev en alldeles speciell vinnare när resultaten beräknades för Vi i Kista/Tensta/Rinkebys nyårsquiz. Han heter Salih Kaplan är bara tolv år gammal.

- Jonas Carlsson

Tillsamman­s med sin far Tuncay Kaplan satt de och bläddrade i tidningen. Då märkte de nyårsquize­n i tidningen och Salih blev genast nyfiken och bestämde sig att skicka in svaren på frågorna.

– Han började googla på frågorna och jag hjälpte till lite såklart. Men det var en eller två frågor som han bara kunde sådär, säger fadern Tuncay.

Tuncay säger att Salih, trots sin ålder, är samhällsin­tresserad och att han brukar sitta och bläddra i tidningarn­a. Detta beror kanske lite grann på farbrorn.

– Hans farbror är Meh- met Kaplan (politikern), säger Tuncay Kaplan.

Sonen Salih bekräftar att Mehmet kaplan är lite av en inspiratio­n.

– Vi brukar prata politik, säger Salih Kaplan.

Salih besitter dessutom ett intresse för quiz, så det var kanske inte så konstigt att han ville delta i tävlingen. Själv blev Salih väldigt överraskad över att han vunnit. Det var pappa Tuncay berättade nyheten för honom.

– Först trodde jag att pappa skojade, men sedan blev jag glad, säger Salih Kaplan.

Salih brukar läsa om politik, sport och nyheter i tid- ningen. Men han följer inte bara det som händer lokalt och i Sverige. Hans påbrå gör att han även följer andra nyheter.

– Jag brukar ibland kolla på turkiska nyheter också, säger han.

Vi brukar prata politik.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINNARE. Salih Kaplan är med sina tolv år tidningens yngsta quizvinnar­e.
FOTO: PRIVAT VINNARE. Salih Kaplan är med sina tolv år tidningens yngsta quizvinnar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden