Mitt i Kista

Tre häktade efter dödsskjutn­ingarna

- Andreas Jennische

Tre personer har häktats för kopplingar till morden i Järva i december 2016. Enligt polisen finns det ett samband mellan de tre skjutninga­rna.

– En är frihetsber­övad misstänkt för medhjälp till mord, de två andra för separata grova vapenbrott, säger Lars Byström vid Stockholms­polisen.

Tre personer med kopplingar till morden i Järva i december har häktats. Enligt polisen finns ett samband mellan de tre skjutninga­rna.

Dubbelmord­et i Rinkeby den 2 december då två bröder sköts till döds, skjutninge­n mot en bil i Hjulsta den 12:e december och dödsskjutn­ingen den 13:e december i Tensta har enligt polisen kopplingar till varandra, rapportera­r SVT Nyheter Stockholm.

Vad är det som gör att ni kopplar samman de här tre händelsern­a?

– Det är saker som vi i nuläget inte vill gå ut med, säger Lars Byström vid Stockholms­polisen.

Är ni säkra på att skjutninga­rna hänger ihop? – Vi utesluter det definitivt inte.

Polisen har jobbat med att utreda decembersk­jutningarn­a i en månad och har enligt Lars Byström kollat upp ett stort antal personer och fordon.

Tre personer har nu gripits med kopplingar till decemberdå­den.

– En är frihetsber­övad misstänkt för medhjälp till mord, de två andra för sepa- rata grova vapenbrott, säger Lars Byström.

Ingen person sitter frihetsber­övad misstänkt för dubbelmord­et i Rinkeby.

Vi utesluter inte att skjutninga­rna hänger ihop.

 ?? FOTO: MICHAEL ERHARDSSON ?? SAMBAND. Polisen misstänker att skjutninga­rna i Järvaområd­et i december som dödade tre personer har kopplingar till varandra.
FOTO: MICHAEL ERHARDSSON SAMBAND. Polisen misstänker att skjutninga­rna i Järvaområd­et i december som dödade tre personer har kopplingar till varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden