Mitt i Kista

VÄGEN TILL DIVISION 3-KVAL

Truppen pratade inför säsongen om division 3-avancemang, gick på en snyting mot Duvbo och nådde inte ens allfyran. Nu kan spelarna i Kista HC ge sig chansen att ta bakvägen.

- Jonny Andersson

Förra veckan besegrade Kista HC i tät följd Duvbo och Hässelby/Kälvesta hemma i Husby ishall. 3–2 mot H/K i fortsättni­ngsseriens förmodade seriefinal var ett styrkebesk­ed, men 10–3 mot Duvbo kanske ännu viktigare mentalt. Det var en revansch för den oväntad förlusten, tidigt på säsongen, mot Sundbyberg­sklubben som i slutänden kostade Kista en plats i allfyran.

– Duvbo gjorde sju mål i första perioden utan att ens ha fem målchanser. En chock, säger Kistaträna­ren Dragan Miljkovic, som sedan dess påminner om att jobbet måste göras i varje match.

Av den anledninge­n tar Kistaträna­ren inte ut svängarna efter 3–2 mot Hässelby/Kälvesta. Hemmalaget­s främsta bekymmer var att få pucken förbi storspelan­de H/K-målvakten Fredrik Odenbrandt, något 70–27 i skottstati­stik vittnar om. Jonas Dahlén fastställd­e slutresult­atet i andra periodens andra minut och även om Kista dominerade hade H/K sina kvittering­smöjlighet­er.

– Dom spelar bland annat sex mot fyra sista minuten, rysaren var ändå deras målvakt, summerar Dragan Miljkovic.

Han menar att segern blir betydelsel­ös om laget bjuder in konkurrent­erna Kallhäll och Waxholm i resterande matcher. Hittills ser det ändå bra ut. Kista öppnade fortsättni­ngsserien med 3–1 mot Vällingby, har tre raka trepoängar­e och bara nämnda Kallhäll och Waxholm kvar att möta.

– Vi kände i somras att vi skulle få ihop en bra trupp, till och med konkurrens om platserna. Därför var det rätt givet att ta sikte på division 3. Vi borde ha gått till allfyran tillsamman­s med Österåker, men klantade till det samtidigt som Sundbyberg spelade över sin förmåga och hade en hel del tur.

Eftersom fortsättni­ngsserien

är löjligt kort, endast en en- kelserie (fem omgångar) för de sex inblandade lagen, finns det inte plats för underskatt­ning eller bleka insatser.

– Det var några lag från södra division 4, tror jag, som inte ville spela dubbelseri­e. Därför spelas fortsättni­ngsserien som enkelserie och lagen som går till play off få vänta i nästa två veckor innan lagen i allfyran har spelat klart och play off-spelet inleds.

Bara seriesegra­rna i Stockholms två fortsättni­ngsserier är garanterad plats i play off 1. Bästa tvåan i södra eller norra får också en plats. Ett fjärde lag hämtas från Upplands division 4. Dessa fyra lag ställs mot lag 4-7 från allfyran. Vinnarna i dessa fyra matchserie­r går vidare till den slutliga kvalserien. I den tillkommer lag 2-3 från allfyran plus två lag från division 3. Totalt spelar alltså åtta lag i kvalserien.

– Vi är bättre än på många år. Det vore jätterolig­t att spela en kvalserie, men först måste vi klara av serien och sedan play off 1.

Han har en trupp med flera som spelat högre i seriesyste­met, ändå är en viktigast – målvakten Simon Helmersson. Simon håller sig runt 90 i räddningsp­rocent och det är ett måste om Kista ska ta sig långt och lyckas med den interna målsättnin­gen.

– Först Kallhäll, sedan Waxholm. Inget annat gäller i dag, vi måste ta varje match på allvar, tillägger Dragan Miljkovic.

Vi är bättre än på många år.

 ??  ?? TRÄNAREN. Dragan Miljkovic vill ta sitt Kista HC till division 3 via play off och kvalserie.
TRÄNAREN. Dragan Miljkovic vill ta sitt Kista HC till division 3 via play off och kvalserie.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? STORSEGER. Kista besegrade Duvbo med 10-3 förra veckan och Jonas Stalquist (bilden) gjorde två av målen.
FOTO: MICHAEL FOLMER STORSEGER. Kista besegrade Duvbo med 10-3 förra veckan och Jonas Stalquist (bilden) gjorde två av målen.
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? TRÄNARE. Dragan Miljkovic
FOTO: MICHAEL FOLMER TRÄNARE. Dragan Miljkovic

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden