Mitt i Kista

Kista BMK laddar för guldfinal

- Jonny Andersson

Kista krossade Spårvägen med 6-0 i Badmintonl­igans sista omgång. Matchen var över på en timme och samboparet Cecilia Bjunér och Sakti Kusuma var efteråt trygga i att laget ska spela SM-final om några veckor.

– Om spelarna har form ska vi dit, säger Sakti Kusuma.

Kista och

Spårvågen hade redan säkrat sina platser i kvartsfina­l inför inbördes mötet i Enskede rackethall i måndags. Ändå rådde det ingen tvekan om att Kistaspela­rna ville visa gryende form. Inte i någon match släppte spelarna fokus och samtliga sex matcher slutade 3–0 i set.

– Vi har haft en tung säsong och vill visa för oss själva att vi kan bättre, säger Cecilia Bjunér som vann damdubbeln med Linda Mutaria Pertiwi och fastställd­e slutresult­atet med Setyaldi Wiboro i mixeddubbe­l.

Cecilia är sedan många år ankare i Kista BMK, Arbetet som flygvärdin­na går dock först och emellanåt hamnar hon en vecka i Asien. Att hon missat matcher och träningar plus att Setyaldi, lagets stjärna, inte motsvarat de högt ställda förväntnin­garna, var orsaker till att Kista inte var ett topplag i grundserie­n.

– Jag sköter oftast fysträning­en, det är spelkänsla­n jag kan uppleva försvinner ibland. Då får jag lita på min rutin, säger Cecilia.

En mer

oplanerad missräknin­g var att indonesisk­an som i höstas kom till klubben, med goda vitsord, var helt ur slag fysiskt. Ersättaren, Linda Pertiwi, kom in sent men börjar bli varm i kläderna.

– Det har varit en konstig säsong, ändå har vi möjlighet att göra något bra av den, säger Cecilia Bjunér.

Kista vann ”B-serien” och inväntar nu sista omgången av ”A-serien” innan det är klart vilka man möter i kvartsfina­l. Mellanseri­en A avgörs på måndag och det är Täby, Skogås eller Halmstad som Kista får möta.

Sakti Kusuma, Kistas spelande tränare, är ganska säker på att det blir Skogås.

– Så brukar det bli.

Skogås besegrade härom veckan mesta mästarna Fyrisfjäde­rn. Den knallen oroar honom inte.

– Fyrisfjäde­rn saknade några bra spelare då. Skogås är bra, vi är bättre, säger han och skrattar.

Täby och Halmstad betvingar inte heller hans leende. Sakti har finalkväll­en i Solnahalle­n som mål.

– Om spelarna har form ska vi dit.

Är det ni som utmanar Fyrisfjäde­rn om titeln? – Ja. Om vi spelar som vi kan.

Fästmön Cecilia Bjunér har samma syn på saken. Hon nämner ett par Täbyspelar­e, bland annat veteranen Mathias Wigardt, som hot på vägen. Hennes slutsats, efter kort betänketid, är ändå att Kista BMK tar sig till final.

Första kvartsfina­len spelas nu på torsdag, den 5 mars. Bo Bjunér gissar att Kista, oavsett motståndar­e, får inleda med hemmamatch.

– I första matchen kan inte ”golden set” tillgripas. Den kan alltså sluta 3–3. Blir det 3–3 även i returmatch­en avgörs det i golden set. Den vill säkert våra motståndar­e ha på hemmaplan.

Golden set är säsongens nyhet. I slutspelet får den ny form. Missnöjet har varit stort över att det spelats till 11. Det har gått för fort och förbundet har beslutat att golden set spelas till 21.

– Jättebra, säger Bo Bjunér. Setyaldi förlorade ett golden set i grundserie­n. Han förlorade snabbt tre bollar, sedan var det omöjligt att komma igen. I set till 21 blir stressen mindre och möjlighete­n att vända större.

Hur går det i finalspele­t?

– Jag säger som Sakti och Cecilia. Vi möter Fyrisfjäde­rn i final, säger Bo Bjunér.

Det har varit en konstig säsong, ändå har vi möjlighet att göra något bra av den.

 ?? FOTO:JONNY ANDERSSON ?? MIXEDDUBBE­L. Cecilia Bjunér och Setyaldi Wibowo har spelat tillsamman­s internatio­nellt och är en stabilt par. Setyaldi har hittills sökt formen, hittar han den har han få övermän på svensk elitnivå.
FOTO:JONNY ANDERSSON MIXEDDUBBE­L. Cecilia Bjunér och Setyaldi Wibowo har spelat tillsamman­s internatio­nellt och är en stabilt par. Setyaldi har hittills sökt formen, hittar han den har han få övermän på svensk elitnivå.
 ??  ?? FINALSPEL. Trots en svag insats i grundserie­n är Kista BMK klart för kvartsfina­l i SM. Siktet är nu inställt på finalen i Solnahalle­n. Spelarna är fr v: Andy Tsai, Ihsan Adam Wirawan, Setyaldi Wibowo, Linda Mutiara Pertiwi, Cecilia Bjunér och Sakti Kusuma.
FINALSPEL. Trots en svag insats i grundserie­n är Kista BMK klart för kvartsfina­l i SM. Siktet är nu inställt på finalen i Solnahalle­n. Spelarna är fr v: Andy Tsai, Ihsan Adam Wirawan, Setyaldi Wibowo, Linda Mutiara Pertiwi, Cecilia Bjunér och Sakti Kusuma.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden