Mitt i Kista

Halima hoppas på första feriejobbe­t

- FOTO: MICHAEL FOLMER

1 786 ungdomar har sökt sommarjobb i Rinkeby-Kista i år, men bara 1 000 jobb kommer att lottas ut. Från politiskt håll har man olika syn på vad en sommar utan jobb kan resultera i. Samtidigt som de ungdomarna som sökt jobb håller tummarna.

– Det är första gången jag söker ett sommarjobb, säger Halima Mohamed Hagi. Det skulle vara så spännande att få jobba och få en första kontakt med arbetslive­t.

– Det är första gången jag söker ett sommarjobb, säger Halima Mohamed Hagi. Det skulle vara så spännande att få jobba och få en första kontakt med arbetslive­t.

Men i år måste hon ha tur. Bara tusen sommarjobb lottas ut bland 1786 sökande i Rinkeby-Kista.

16 år och går i nionde klass i Kista Internatio­nal School. Hon är för-

Halima är

väntansful­l och hoppas trots allt få ett jobb.

– Jag har sökt inom omsorgen för barn och vuxna, men även flera andra alternativ för att ha en chans till ett jobb.

För tre veckors arbete skulle hon, som 16-åring, tjäna runt 7000 kronor. – Jag kommer spara pengarna till körlektion­er, det är mitt mål.

Halimas kompis Aisha Ahmed Abdi, som inte vill vara med på bild, har också sökt sommarjobb. Hon har sökt inom omsorgen, men även inom kultur.

– Jag har inte arbetat tidigare, säger hon. Det viktiga är kanske inte i första hand att tjäna pengar, utan att se hur det fungerar i arbetslive­t.

vet vad hon ska göra med lönen, om hon får jobb. – Ja, då kommer jag att köpa mig en hoverboard. Kerstin Gustafsson

Men hon

DISKUTERAR. Halima Mohamed Hagi och Aisha Ahmed Abdi diskuterar framtidsut­sikterna.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? SOMMARJOBB. Halima är 16 år och går i nionde klass i Kista Internatio­nal School. I år är första gången hon söker ett sommarjobb.
FOTO: MICHAEL FOLMER SOMMARJOBB. Halima är 16 år och går i nionde klass i Kista Internatio­nal School. I år är första gången hon söker ett sommarjobb.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden