Mitt i Kista

MER Byggplaner i Husby

- FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se

av de 176 lägenheter­na i södra delen av Husby centrum föreslås ingå i samma detaljplan som den norra delen av Husby centrum, där Svenska Bostäder ska bygga ett 16-våningshus med 73 hyresrätte­r. Totalt innehåller projektet cirka 250 bostäder och en jämställd stadsplane­ring ska vara i fokus för arbetet.

har sedan 1998 ägt 1 528 lägenheter i Husby och är en av Sveriges största ägare av hyreshus i miljonprog­rammens områden. Stora vinster har företaget gjort på dramatiskt höjda hyror efter renovering av lägenheter.

BYGGANDET D. CARNEGIE & CO,

Men flera i publiken tyckte att den politiska majoritete­n måste ta sitt sociala ansvar. Arne Johansson, ordförande i Norra Järva stadsdelsr­åd, frågade varför kommunen över huvud taget skjuter till mark till D. Carnegie.

– Det här företaget ägnar sig inte åt välgörenhe­t, sade han, utan ägs av ett av världens största riskkapita­lbo- BYGGPLANER. De boende i Husby protestera­de mot att företaget D. Carnegie & Co. ska få bygga 140 nya lägenheter i Husby centrum.

lag, Blackstone. Deras motto är ” buy it, fix it, sell it”.

Beslutet att förtäta ett redan tätt bostadsomr­åde, ifrågasatt­es också.

– Vi vill att man bygger bostäder som folk har råd

att bo i, sade Arne Johansson. De som idag bor trångt här i Husby, kommer inte ha råd att bo de nya lägenheter­na som byggs. D. Carnegie & Co. höjer hyrorna med 54 procent efter 6-8

veckors renovering. Man kan undra vilka hyror det blir i nyprodukti­onen.

Kerstin Gustafsson

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden