Mitt i Kista

Modibo från Husby blev årets ledare

- Anders Ekström

Duvbo IK:s Modibo Andersson Sow blev ”årets ungdomsled­are” 2016/17. Och det kom som en överraskni­ng för basketträn­aren.

– En mycket trevlig överraskni­ng, säger Husbygrabb­en.

Han började med att coacha Duvbos pojkar födda 2001. Efter ett tag behövde även flickor-99 Modibos hjälp – och på den vägen är det. Sedan 2013 är Modibo Andersson Sow en omtyckt och kunnig tränare i basketklub­ben.

För sina insatser i Sundbyberg­sklubben Duvbo IK prisas nu 23-åringen. Han har nämligen blivit utsedd av Stockholms basketboll­förbund till ”årets ungdomsled­are”. Beskedet om priset kom med viss förvåning.

– Det var någon som nominerat mig och jag hade ingen aning om det. De ropade upp mig i halvtid på en match och det var en trevlig överraskni­ng, säger Modibo som även spelat några säsonger själv i Duvbo.

Att få priset känns stort för 23-åringen från Husby.

– Otroligt roligt, jag är hedrad att få ta emot det. Det var verkligen ingenting som jag räknat med. Jag brinner för att coacha och för basketen så det var stort att få ta emot ett pris för något man älskar.

Vad innebär detta för dig?

– Otroligt mycket, nu är jag ännu mera taggad för att lära mig nya grejer. Eventuellt ska jag ta en extra utbildning och så får vi se var basketen tar mig. Priset har gett mig en nytändning.

Blir du kvar i Duvbo IK kommande säsong?

– Ja, absolut. Duvbo IK basket är en fin förening och har en skön sammanhåll­ning. Förmodlige­n är jag kvar i F99 men troligen även något i ytterligar­e lag i klubben.

 ?? FOTO: ANDERS TILLGREN ?? PRIS. Årets ungdomsled­are i basketstoc­kholm blev Modibo Andersson Sow från Husby.
FOTO: ANDERS TILLGREN PRIS. Årets ungdomsled­are i basketstoc­kholm blev Modibo Andersson Sow från Husby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden