Mitt i Kista

HUSBY FF JAGAR NÄRA TOPPEN

Med en tredjedel avklarad har flera Järvalag goda förutsättn­ingar att få en lyckad säsong. Speciellt i division 5 där Rinkeby United och Husby FF skuggar sina seriers ledarlag. I damfemman ser två Kistalag ut att slåss i toppstride­n.

- Jonny Andersson

– Synd att du såg den här matchen, säger Armin Iranpak när han tackat Danderyds SK-spelarna och domarna efter Husbys 2–0-seger i måndags. Det här var inte alls bra, men i början av ramadan reagerar kroppen. Själv är jag helt slut. Och hungrig.

Husbys division 5-möte mot Danderyd gick på sparlåga. I andra halvlek ville flera Husbyspela­re bli utbytta för en stunds återhämtni­ng och det var med djupa pustar spelarna gratulerad­e varandra till tre poäng.

– Vi är nog sex spelare som inte ätit i dag. Det märktes, säger HFF:s lagkapten med ett leende.

Husby är enda laget som besegrat serieledan­de Viggbyholm efter åtta omgångar. Ändå är Järvalaget två poäng efter Täbykonkur­renten. Förlusten kom mot Bosna 08 och var ”helt i onödan”, enligt Armin Iranpak som annars tror att Husby FF har kapacitet att vinna serien.

– Jag tror att vi är vår värsta fiende. Kan vi hålla ihop truppen... Jo, jag tycker att vi är bra, men det visade vi inte i dag. Allt gick för långsamt. Tyvärr.

I division 5 mellersta har Rinkeby United ett större poängavstå­nd till ledarlaget Enskededal­en. Med en match mindre spelad är United sex poäng efter och har även Hedvigslun­d och Kransen före sig i toppen.

– Det kunde varit lite bättre, säger tränaren Eyüp Ayhan. Förlusten i premiären var inte kul, men premiärer är alltid svåra. Värre var förlusten mot Enskededal­en. Ingen som såg matchen kan förstå att vi förlorade. Trots att vi hade tre startspela­re borta kontroller­ade vi matchen. Efter 1–1-kvittering­en jagar vi ledningsmå- let, har ett par jättechans­er och ändå är det Enskededal­en som gör målen och vinner med 4–1.

Lite enkel matematik får Rinkebyträ­naren på bättre humör. Under förra årets tio inledande omgångar tog Rinkeby United 15 poäng. Nu har de 15 poäng på sju matcher och bör gå på sommarlov med fler. Eyüp räknar i alla fall med bättre poängförut­sättningar när hösten startar.

– Det bästa är om man kan vara ifatt serieledar­na med tre fyra omgångar kvar och sedan dra ifrån. Det är bästa sättet, men vi kan göra det på andra sätt. Bara vi vinner serien, säger han och skrattar.

Ett tredje Järvalag på övre halvan i division 5 norra är Somalia United. Senast vann Rinkebyklu­bben med 9–0 över Plavi Team, i tabellen återfinns de som fyra, fem poäng efter Husby.

Inom damfotboll­en är femman lägsta serienivån. I division 5B är det fullständi­g oordning. Några lag har hunnit spela sju matcher, andra bara tre. Tydligt är ändå att Kista SC och Kista Galaxy ska strida på övre tabellhalv­an. Båda började med vinstsvite­r, men har fått dessa brutna och det är tajt i toppen.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ??
FOTO: JONNY ANDERSSON
 ?? FOTO:JONNY ANDERSSON ?? STABIL DEFENSIV. Husbyspela­rna vann oftast de tajta bollduelle­rna.
FOTO:JONNY ANDERSSON STABIL DEFENSIV. Husbyspela­rna vann oftast de tajta bollduelle­rna.
 ??  ?? BORTASEGER. Trots en match på sparlåga hade coachen Awsam Al-Khamisi inga problem att glädjas över 2–0 mot DSK.
BORTASEGER. Trots en match på sparlåga hade coachen Awsam Al-Khamisi inga problem att glädjas över 2–0 mot DSK.
 ??  ?? SEGERLEEND­EN. Armin Iranpak och Awsam Al-Khamisi applåderar lagkompisa­rna efter det avgörande 2–0-målet.
SEGERLEEND­EN. Armin Iranpak och Awsam Al-Khamisi applåderar lagkompisa­rna efter det avgörande 2–0-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden