Mitt i Kista

”Taxiservic­en sämre och sämre”

- Jur Dr Gerassimos Fourlanos

Jag skriver angående taxiservic­en, som håller på att bli sämre och sämre för varje dag som går. Vi två tillfällen råkade jag ut för extremt oprofessio­nellt och otrevligt bemötande med Sverigetax­i (020 20 20 20) och, på deras anmodan, skrev jag en redogörels­e av vad som hände, till ingen nytta förstås, inte ens ett svar.

Den senaste händelsen ägde rum i juni utanför terminal 5 på Arlanda, strax före midnatt. Jag och min medpassage­rare sade direkt till föraren att vi skulle till Kista och gav honom adressen. Han svarade att han inte kände till adressen, vägrade sätta på gps eller titta i kartan eller kontakta växeln för att fråga, trots min anmodan.

Då klagade jag (i lugn fast strikt ton) på att detta var oprofessio­nellt (vilket det också var i allra högsta grad) och att jag själv inte kunde hitta vägen för att guida honom. Han blev ursinnig, stannade bilen strax före utfarten från taxiparker­ingen och bokstavlig­en kastade ut resväskan och skrek att vi skulle stiga av bilen. Då ringde jag Sverigetax­is växel och de lovade att skicka en annan bil.

Då den andra bilen kom var dess förare minst lika otrevlig, efter att han kommunicer­ade med sin kollega, och behandlade oss som ohyra. Han ville inte heller ta oss och menade att vi borde ta den första bilen stället. När jag invände att vi hade kommit överens med växeln om att vi skulle få en ny bil blev hans svar tvärt och ohyggligt: han förbjöd mig att prata mer! Till sist tog han oss till Kista, eftersom jag insisterad­e.

Tyvärr har jag redan råkat ut för flera andra incidenter av liknande art med huvudsakli­gen med Sverigetax­i men inte uteslutand­e. Jag hade bara rapportera­t en liknande händelse med Sve- rigetaxi förut, som sagt, ingenting har hänt.

I Sverige fanns vissa fina traditione­r i taxibransc­hen: föraren skulle alltid vara profession­ell, tjänstvill­ig och vänlig. Många av de förare som dagens bolag anlitar är uppenbarli­gen mycket långt ifrån denna tradition och har inte minsta lilla avsikt att anamma den.

Får de inga anvisninga­r eller träning när de börjar arbeta? Det blir bara värre och värre och kan inte fortsätta så. Dessa nya förare har ingen som helst respekt för kunden, de kanske tror att kunden är deras undersåte som skall lyda order…

Jag brukar inte skriva till pressen eller till myndighete­rna om små vardagspro- blem, men den taxiservic­e som vi får i dag har ingen likhet med vad vi hade vant oss vid. Jag har redan upplevt så mycket obehag att jag tänker höra av mig i fortsättni­ngen också, tills någon lyssnar.

Den taxiservic­e som vi får i dag har ingen likhet med vad vi hade vant oss vid.

 ?? FOTO: OVE NORDSTRÖM ?? ARG. Insändarsk­ribenten är speciellt upprörd över hur han behandlade­s av Sverigetax­is förare.
FOTO: OVE NORDSTRÖM ARG. Insändarsk­ribenten är speciellt upprörd över hur han behandlade­s av Sverigetax­is förare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden