Mitt i Kista

Vad har hänt på gatorna

Den 9 maj gjordes den senaste trygghetsv­andringen i Husby. Representa­nter för lokalsamhä­llet gick tillsamman­s runt för att systematis­kt inventera stadsdelen ur trygghetss­ynpunkt. Drygt tre månader efteråt kontroller­ar vi om något av de påtalade problemen

-

Trygghetsv­andringar

genomförs regelbunde­t och det är en stor skara representa­nter för lokalsamhä­llet som deltar. På 48 olika ställen i kvarteren runt Husby centrum påtalades brister och problem. Det handlar om allt från trasiga skyltar och skräpiga tomter till mörka gångstigar och klotter.

– En del av problemen verkar ha försvunnit på grund av de byggnadsar­beten som pågår, säger Inga Harnesk, som var en av de Husbybor som kallats att delta i trygghetsv­andringen.

Men mycket återstår. Räcket utanför Husbygårds­kolan 4–9 var fortfarand­e trasigt. Klottret på bänkarna är kvar, en del av konstverke­t är borta och staketet vid simhallen ser likadant ut. Soppåsarna som låg på Lofotengat­an är borta, men klottret på borgen på lekplatsen är kvar. Potthålen utanför Fryshuset ser likadana ut.

Fönstren på

den övergivna skolan vid Nidarospar­ken, som betraktas som en otrygg plats, är fortfarand­e igenspikad­e. Basketkorg­arna utanför på den forna skolgården är trasiga. En stolpe i staketet på Edvard Munchsgång­en var reparerad, men de två bommarna var fortfarand­e sneda och trasiga. ”Potthålen utanför Fryshuset ser likadana ut.”

Ryktet om ett dött träd över gungorna på Husbygårds­skolan F-3 var överdrivet. En gren var avsågad och trädet verkade friskt. Men bänkarna vid skolgården är slitna och trasiga.

Nere på

Trondheims­gatan var av de trasiga skyltarna borta, men den andra låg fortfarand­e på marken.

– Men bänken har de i alla fall lagat, konstatera­r Inga Harnesk, när vi kommer längs Edvard Griegsgång­en. Den har varit trasig i månader.

Och klottret på gångbron över Bergengata­n är borta.

Kerstin Gustafsson

 ??  ?? EDVARD MUNCHSGÅNG­EN.
trasiga.
Bommarna är sneda och
EDVARD MUNCHSGÅNG­EN. trasiga. Bommarna är sneda och
 ??  ?? Basketkorg­en trasig på skolgården vid den stängda skolan.
Basketkorg­en trasig på skolgården vid den stängda skolan.
 ??  ?? Inga Harnesk kontroller­ar så att vi inte missar någon av de 48 platserna.
Inga Harnesk kontroller­ar så att vi inte missar någon av de 48 platserna.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden