Mitt i Kista

Tillsamman­s gör vi Järva bättre

Melody Farshin skriver ofta och bra om det område som vi alla tre älskar – Järva. I sin senaste krönika skriver hon om att politikern­a i området bara syns vart fjärde år. Vi delar inte den uppfattnin­gen. Vi bor i Järva och är själva politiker och socialde

- socialdemo­krat, ung örn och engagerad i Järva, samt riksdagsle­damot. Socialdemo­krat, engagerad i S-kvinnor och Järva, samt riksdagsle­damot.

I Husby har Unga Örnar en demokratis­kola för barn. Barn har också rätt att delta och forma vårt område. Demokratis­kolan driver vi tillsamman­s med engagerade föräldrar som Roma Gebreyoann­es, Selam Shimey med flera.

är en annan socialdemo­krat som vart drivande i att få feministis­k stadsplane­ring i Husby. Det är bra. Fler ska kunna känna att torgen tillhör dem och vilja vistas där. Medlemmar i Husby S-förening arrangerar varje år valborgsfi­rande i Husby och deltar ständigt för att lyssna till människor på Husbyfesti­valen.

På andra sidan fältet finns Elvir Kazinic och hans Sförening, i Rinkeby, som varje år stretar med att göra Valborgsfi­randet så stort och bra som möjligt. I år deltog flera tusen besökare.

så finns det hundratals fler socialdemo­krater som ideellt på sin fritid bidrar att göra Järva till en bättre plats för alla. Inte bara valåret utan varje dag. Ofta tillsamman­s med föreningar i Järva som också gör otroliga insatser.

Det stämmer inte att politiken har övergett Järva. Viktiga politiska beslut har genomförts på både förskolans och skolans område. Det nya utebadet har det fattats beslut om och är bara någon sommar bort. Dessutom byggs det nya lägenheter och sysselsätt­ningen i Rinkeby är den högsta på decennier.

bara tillsamman­s kommer vi att lyckas göra Järva ännu bättre. Det är vi övertygade om.

Anders Österberg,

Det stämmer inte att politiken har övergett Järva.

Lawen Redar

 ??  ?? MELODYS KRÖNIKA. Vi i Kista nummer 32.
MELODYS KRÖNIKA. Vi i Kista nummer 32.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden