Mitt i Kista

Marie-Louise drar folk till Moderna

Moderna museet ligger i Stockholm och innehåller modern, samtida svensk och nordisk konst. Just nu är det Marie-Louise Ekmans utställnin­g som drar mest publik.

-

Moderna museet är jättestort och där finns skulpturer, fotografi och konst. – Moderna museet är en plats för alla, säger Ream Ghazi, som arbetar på museet.

– Här finns en av de största samlingarn­a av modern och samtida konst från hela världen, säger hon.

Museet öppnade 1958 och är ett av världens främsta konstmusee­r. För varje år som går ökar popularite­ten. Förra året besökte 630 000 personer museet.

Museet har

mer än hundra anställda, och Ream Ghazi tycker att det finns mycket att göra i museet för besökare i olika åldrar.

– Det roligaste med mitt jobb är att jag får träffa nya människor från hela världen. Enda gången mitt jobb är tråkigt är under låg.säsong, då det inte kommer lika många besökare, säger hon.

En av besökarna har rest långt för att komma till Moderna museet.

– Jag åkte båt från Finland för att komma hit i dag och se på konst, säger Emilia Linanvuori. Det är första gången jag är här och jag kommer gärna hit igen.

Jan Engman

besöker museet varje månad. – Det är ett fantastisk­t ställe man aldrig glömmer, säger Jan Engman. I dag ska jag titta på Marie Louise Ekmans utställnin­g. Sommarjobb­arna BESÖKARE. – Jag åkte båt från Finland för att komma hit i dag och se på konst, säger Emilia Linanvuori.

 ?? FOTO: SOMMARJOBB­ARNA ?? AKTUELLT. Just nu är det Marie-Louise Ekmans utställnin­g som drar mest publik på Moderna museet.
FOTO: SOMMARJOBB­ARNA AKTUELLT. Just nu är det Marie-Louise Ekmans utställnin­g som drar mest publik på Moderna museet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden