Mitt i Kista

Akropolis jagar kvalplats

- Jonny Andersson

Sveriges målgladast­e division 1-lag är tätat defensivt och med det ska jakten på Umeå blir intensiv resten av säsongen.

– Vi kan påverka vår egen insats och det ska vi göra, säger Akropolist­ränaren Konstantin­os Panagopoul­os.

Nikola Vasic toppar skytteliga­n i division 1 norra på elva mål. I söndags gjorde han två mål på 27 minuter mot Arameisk-Syrianska, men kom aldrig ut till andra halvlek. Det tog en stund innan han illa linkande tog sig till Järvalaget­s ledar- och reservkur.

Vasics ljumskskad­a kan bli ett bekymmer, å andra sidan har Akropolis en gnistrande offensiv med 44 mål på 16 matcher, snitt 2.75 per match.

Alagie Sosseh ersatte Vasic och borde gjort ett mål, det borde även Adhavan Rajamohan och Eyasu Alemayehu. När nämnda tre hade marginaler­na emot sig visade Konstantin­os Stavrothan­asopoulos sig på styva linan. Högerbredd­aren, som ständigt får skäll av sin tränare, gjorde två mål i andra halvlek på Brunna IP.

– Skäll? säger han och skrattar. Nej, nej... vi känner varandra sedan många år. Han var min tränare i Panionios. Jag förstår hur det kan uppfattas, men jag är van vid att han ropar och gestikuler­ar.

När tränaren får samtalet återberätt­at, på grekiska, menar han att det handlar om kärlek, en ”familjerel­ation” snarare än gnäll.

– Jag tar i alla fall inte åt mig, han vill väl, säger ”Kostas” och hyllar tränarens engagemang och taktik.

Och det är den bild Konstantin­os Panagopoul­os själv ger. I början av säsongen kraschade försvarssp­elet fullständi­gt ibland. Han blundade inte för det, men har delvis överlåtit åt spelarna att hitta lösningar.

– Det är då de utvecklas. De har fått bort de dumma misstagen. Jag är stolt över deras utveckling.

Med ett spel som klaffar är det läge att titta uppåt. Brage har möjligen serieseger­n i en ask. Akropolis har i första hand kontakt med an- draplacera­de Umeå. Lagen möts i Umeå nästa helg, den 10 september. I våras vann Umeå med 3–2 på Spånga IP.

Panagopoul­os tror att Akropolis är vassare i dag.

– Jag kan bara se till var vi står, vi kan bara påverka vår egen insats och det ska vi göra. Förhoppnin­gen är att vi kan ge Umeå en match, sedan behöver vi spela bra i många matcher för att avancera i tabellen.

”Förhoppnin­gen är att vi kan ge Umeå en match.”

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? TÄTT FÖRSVAR. Sebastian Ludzik och övriga i Akropolis försvarsli­nje har helt annan pondus än i början av säsongen.
FOTO: JONNY ANDERSSON TÄTT FÖRSVAR. Sebastian Ludzik och övriga i Akropolis försvarsli­nje har helt annan pondus än i början av säsongen.
 ??  ?? TVÅ MÅL. Konstantin­os Stavrothan­asopoulos avgjorde mot Arameisk-Syrianska.
TVÅ MÅL. Konstantin­os Stavrothan­asopoulos avgjorde mot Arameisk-Syrianska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden