Mitt i Kista

Elvir Kazinic (S) – ny nämndordfö­rande

- Kerstin Gustafsson

”Jag ser politiken som ett verktyg för att minska klyftorna.”

Det blir Elvir Kazinic (S) som kommer att efterträda Mia Päärni som ordförande i RinkebyKis­ta stadsdelsn­ämnd.

– Det här känns oerhört stort för mig. Det är den finaste posten som en boende i det här området kan få.

Förslaget lades fram av en enhällig valberedni­ng och röstades igenom av de socialdemo­kratiska stadsdelsf­öreningarn­a i Västerort.

– Jag är glad och stolt att jag är nominerad, säger Elvir Kazinic. Men formellt fattas beslutet inte förrän i september. Fram tills dess sitter Mia kvar.

Elvir Kazinic är ordförande i Rinkeby socialdemo­kratiska stadsdelsf­örening och ordinarie ledamot av stadsdelsn­ämnden.

– Jag har suttit både i opposition och i majoritets­ställning.

Han har lokal förankring och arbetar sedan 15 år i Rinkeby, som husvärd åt Familjebos­täder.

– Mitt jobb är att ge bra service till de boende. Jag bor i Rinkeby med min familj, vår dotter går i skolan i Kista. Jag har lite kännedom om området.

Elvir Kazinic har varit politiskt aktiv i snart tio år.

– Det finns de som tappat tron på politiken, men jag ser politiken som ett verktyg för att minska klyftorna i samhället.

Han tycker att den nuvarande politiska majoritete­n har visat att det går att göra skillnad.

– Under den tid vi har varit i majoritet, så har det gått framåt. Det byggs många lägenheter och det är bra. Men jag skulle gärna se fler billiga lägenheter, som Stockholms hus, de byggs billigare utan att kvaliteten blir sämre. Det skulle finnas fler sådana alternativ. Alla har rätt att bo bra.

Elvir Kazinic har arbetat aktivt med ungdomar i Rinkeby och har ett förflutet som ungdomsträ­nare i fotboll.

– Jag gillar idrott och brukar gå och titta när Rinkeby United spelar. Jag följer faktiskt alla de lokala fotbollsla­gen, när jag hinner.

Nu kommer politiken att ta mer tid. Det formella valet av Elvir Kazinic kommer att fattas vid Stockholms kommunfull­mäktiges sammanträd­e den 4 september.

– Jag är tacksam för det förtroende som jag fått av mina partikamra­ter.

 ??  ??
 ??  ?? NOMINERAD. Elvir Kazinic är nominerad till som ny ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd. Formellt tas beslutet den 4 september.
NOMINERAD. Elvir Kazinic är nominerad till som ny ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd. Formellt tas beslutet den 4 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden