Mitt i Kista

Kyrkovalet 17 september

Kristina Bah är socialdemo­kraternas tredje namn på valsedeln till kyrkofullm­äktige i Spånga-Kista församling. – Jag blev ombedd och jag ställde upp. Jag känner mig hedrad.

-

Kristina Bah har varit politiskt engagerad i socialdemo­kraterna i Järva sedan drygt två år tillbaka. Hon gick med i samband med Robin Sinisalos död, den femtonårig­e pojken som sköts ihjäl utanför sin port i Akalla.

– Ja, vi var flera som engagerade oss i politiken då, säger hon. Det kändes viktigt att göra något.

Kristina Bah bor i Akalla med sina två barn.

– Jag började gå i kyrkan för 14 år sedan, när barnen var små. De hade fin barnverksa­mhet. Jag känner för kyrkan. Jag har alltid blivit bra bemött, de har funnits där när jag behövde dem som mest.

Hon minns stödet hon fick när hennes mamma dog, och som ensamståen­de mamma var kyrkan till hjälp på flera sätt.

– Idag är kyrkan i Akalla knappt öppen längre. Tidigare var kyrkan alltid öppen på julafton, för alla som var ensamma. Senast så var det bara kyrkan i Kista som firade jul, det blir långt för många av våra äldre att ta sig dit.

I Spånga-Kista församling är det procentuel­lt färre som deltar i kyrkovalet, av

det skälet att många inte är medlemmar i svenska kyrkan. Men Kristina Bah tycker att kyrkan ska vara öppen för alla.

– Pappan till mina barn är muslim och när han gick till moskén, brukade jag följa med. Jag togs emot på bästa sätt. Kyrkan ska vara till för dem som behöver den, oavsett religion.

Hon märker också att kyrkan behövs idag.

– Jag jobbar i hemtjänste­n och många av våra gamla är ensamma och behöver sällskap. Men de tror inte att de får komma till svenska kyrkan, eftersom de är från andra delar av världen. Jag ska kämpa för en levande kyrka, som är öppen för alla.

Kerstin Gustafsson

 ??  ??
 ??  ?? VAL. Den 17 september är det kyrkoval.
VAL. Den 17 september är det kyrkoval.
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS
 ??  ?? VALSEDEL. Kristina Bah är socialdemo­kraternas tredje namn på valsedeln till kyrkofullm­äktige i Spånga-Kista församling.
VALSEDEL. Kristina Bah är socialdemo­kraternas tredje namn på valsedeln till kyrkofullm­äktige i Spånga-Kista församling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden