Mitt i Kista

BK Järva tappar unga baskettala­nger

- FOTO: MICHAEL FOLMER

Debora Alem var tongivande i svenska laget under U16-EM i Skopje och hennes och flera BK Järvakompi­sars succé kan bli sportsligt kostsam för moderklubb­en. Debora är en av fyra talanger som gått till AIK.

sjua i B-EM i basket för 16-åringar. Laget gick till slutspel om grupptvåa efter Grekland, därefter tog det tvärstopp mot Danmark, 43–60. Danskorna blev så småningom slutsegrar­e medan svenskorna avslutade mästerskap­et med

Sverige slutade

att besegra Bosnien och Hercegovin­a i kampen om sjunde plats.

Debora Alem gjorde stort avtryck. Järvatjeje­n ingick i Sveriges startfemma­n, tillhörde de som fick mest speltid i varje match och toppade flera interna listor: flest returer, flest assist och hon var näst bäst sett till effektivit­et.

– Hon var en av de bättre, absolut, säger forne BK Järvacoach­en Ridwan Chowdhury. Jag tycker ändå att hon kunde varit lite mer aggressiv offensivt.

”Ridde” ska kommande säsong vara assisteran­de trä- nare i AIK. Till AIK går även Debora samt Järvakamra­terna Mari Chowdhury, Sesina Kahsay och Kenya Clark. Kvartetten är i första hand aktuell för AIK:s reserv-och utveckling­slag i norra basketetta­n.

går basketprog­rammet på Solna gymnasiums och är enligt Ridde ”tillräckli­gt bra för att ta chansen att spela högre upp”.

– Om vi i våras hade kvalat upp i division 1 hade det varit ett sätt att behålla tjejerna i Järva. Nu blev det inte så och i Järva har vi alltid försökt att se till spelarens bästa, det har varit en röd tråd i klubben.

– Och vill spelarna gå tillbaka finns alltid BK Järva och det är inga ”hard feelings”, säger Ridwan Chowdhury.

”I Järva har vi alltid försökt att se till spelarens bästa.”

Alla fyra

Jonny Andersson SUCCÉ. Debora Alem gjorde ett bra EM och nu lämnar hon Järva för hårdsatsan­de AIK.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden