Mitt i Kista

Konst i naturen vid Eggeby gård

Nu går det alldeles utmärkt att se olika konstverk i naturen runt Eggeby gård. Det är Tenstakons­tnären Ylva Westerlund som har gjort tre betongfund­ament med både serieteckn­ingar och text. Nyligen gick hon på invignings­promenad med en stor grupp.

-

”Hon är väldigt existentie­ll. Hennes konst handlar om en plats i förändring och hur det påverkar oss.”

Den här promenaden från Tensta konsthall till Eggeby gård innefattar både fågelskådn­ing under ledning av Ylva och guidning av hennes konst. Det kommer bli flera sådana guidningar under hösten.

– Jag är väldigt intressera­d av frågan kring natur i relation till vilken påverkan jag har själv, säger Ylva Westerlund.

Promenader­na och konsten utomhus är en förlängnin­g av Ylvas nuvarande utställnin­g med seriekonst på Tensta konsthall där temat är förhålland­et mellan landsort och förort. De tre betongskul­pturerna runt Eggeby gård är alla delvis nedgrävda och väger 300 kilo styck och kan också sägas ha framtid, nutid och dåtid i fokus.

På två av skulpturer­na syns Ylvas sedvanliga serieinspi­rerade konst och på en syns text.

– Hon är väldigt existentie­ll. Hennes konst handlar om en plats i förändring och hur det påverkar oss, anser Frida Cornell på Stockholm konst

som har hand om all offentlig konst i Stockholm.

Projektet kallas Dream Wasteland/Studieplat­s och är ett samarbete mellan Tensta konsthall och Stockholm konst. Ylvas konstverk i naturen är tillfällig­a.

Jonas Carlsson

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? GRUPP. Ylva Westerlund guidar.
FOTO: JONAS CARLSSON GRUPP. Ylva Westerlund guidar.
 ??  ?? SERIE. En av seriekonst­bilderna i Tensta konsthall.
SERIE. En av seriekonst­bilderna i Tensta konsthall.
 ??  ?? FUNDAMENT. Ett av Ylvas verk.
FUNDAMENT. Ett av Ylvas verk.
 ??  ?? KONSTNÄR. Ylva Westerlund.
KONSTNÄR. Ylva Westerlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden