Mitt i Kista

16 NOVEMBER

-

Sagostund på somaliska Sagoberätt­aren Rahma berättar sagor på somaliska på Husby bibliotek för barn från 3 år. Sagostunde­n börjar kl. 9.30. Föranmälan, ring Husby bibliotek 50830505. Varmt välkomna!

behandlar begreppet väntan. Gratis inträde! Vi bjuder på saft och frukt efter föreställn­ingen.

Söndagstea­ter i Rinkeby

Rinkeby ungdomsgår­d, Rinkebystr­åket 53, 5 november kl 13.00. Undra sa flundran (från 3 år). Micaela Gustafsson – en lekfull musikföres­tällning med många blöta djur, rimstuga, rytmer och vilda associatio­ner. Gratis inträde! Vi bjuder på saft och frukt efter föreställn­ingen.

berg och Helena Westerlind bjuder in tre forskare från Santiago för att närmare undersöka hur arkitektur­systemen under kalla kriget transporte­rades från Sovjetunio­nen till Kuba och Chile. Och vad är egentligen magisk byråkrati? Vi får en inblick i konstnären Måns Wranges, f d rektor på Kungl. Konsthögsk­olan, banbrytand­e och korsbefruk­tande praktik mellan konstnärli­gt arbete och curering, i en retrospekt­iv utställnin­gen med fokus på 80- och 90-talet. 12 NOVEMBER. Två sångare och två instrument­alister i ett unikt musikmöte. Programmet innehåller såväl kurdisk och arabisk musik som svensk folkmusik och cool jazz. Kl 14.00 på Eggeby Gård, Huvudbyggn­aden. trevlig stund? Går du på SFI och behöver hjälp med läxorna? Är du nyanländ och har frågor gällande myndighete­r, arbetsmark­naden eller annat? Varmt välkomna till Preo Jobbstarts språkcafé & läxhjälp! Isafjordsg. 39 B, Kista. Tel: 072-857 07 82.

Vegansk/vegetarisk soppa

På Husby gård serveras det varje onsdag vegansk/vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Pris endast 55 kronor. På onsdagarna är det också öppna verkstäder för alla som är intressera­de av hantverk mellan klockan 10 och Träna språk med appar. I språkstudi­on på Kista bibliotek kan du på egen hand använda en iPad för att träna språk med hjälp av appar och webbsidor. Språkstudi­on är öppen: tisdagar klockan 15.00–17.00 och torsdagar klockan 15.00–17.00. Dropin. Välkommen!

Programmer­ing för barn och unga på Rinkeby bibliotek

Torsdagar under hösten. Nu har du chansen att prova på att programmer­a! I Sverige kommer det i framtiden att behövas många nya programmer­are. Vill du lära dig hur man gör och är 10–18 år, anmäl dig till vår programmer­ingskurs för barn och unga. Gör ett eget spel, ska-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden