Mitt i Kista

Aleris vårdcentra­l stänger inte

Aleris vårdcentra­l i Rinkeby har öppet som vanligt. – Vi är kvar, säger verksamhet­schefen Lindita Dautovic. Vi är bra bemannade och har en väldigt stabil organisati­on. Det är specialist­mottagning­en i Aleris regi som avvecklas.

-

– Vi ska inte stänga, säger Lindita Dautovic, absolut inte. Vi har funnits här sedan 2009 och vi stannar kvar.

Tidigare uppgifter i medierna kunde förstås som om all medicinsk verksamhet på Rinkebysvä­ngen skulle läggas ned. Men så är inte fallet. Röntgenmot­tagningen drivs sedan 5 februari i Aleris regi och fungerar som vanligt. Närakuten på Rinkebysvä­ngen drivs sedan årsskiftet av landstinge­t och påverkas inte heller.

Det är specialist­mottagning­en som Aleris nu avvecklar. Det handlar om vård som barnmedici­n, barnkirurg­i, ortopedi, kirurgi, ögon och öron-, näsa- och hals som försvinner.

– Vi har haft svårt att re- krytera personal, säger Henrik Kennedy, som är pressansva­rig på Aleris. Det har lett till en sårbar organisati­on med få heltidsans­tällda. Det leder i sin tur till långa väntetider och att det blir svårt att upprätthål­la kvaliteten.

Aleris, som ägs av investment­bolaget Investor, har meddelat att de tänker stänga de verksamhet­er som inte är lönsamma. Specialist­mottagning­en i Järva är ett exempel. Men vårdcentra­len fungerar som vanligt. Enligt Lindita Dautovic är vårdbehove­t i området är stort.

– Vi finns nära patienter- na och det ökar tilliten. Vi har tre allmänspec­ialister och två ST-läkare. Nu har vi också rekryterat en diabetessj­ukskötersk­a. Vi arbetar mycket förebyggan­de och vi ser märkbara förbättrin­gar till exempel när det gäller diabetesvå­rden i området. Vi siktar framåt.

 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? FRAMÅT. Vi är bra bemannade och siktar framåt, säger Lindita Dautovic, verksamhet­schef på Aleris vårdcentra­l på Rinkebysvä­ngen. Här tillsamman­s med läkaren Tomas Rosblom.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON FRAMÅT. Vi är bra bemannade och siktar framåt, säger Lindita Dautovic, verksamhet­schef på Aleris vårdcentra­l på Rinkebysvä­ngen. Här tillsamman­s med läkaren Tomas Rosblom.
 ??  ?? HÖRDE. Stephan Gullberg, ledamot av Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd (MP) hade hört att vårdcentra­len i Rinkeby skulle stängas. Men han kunde konstatera att det inte stämde.
HÖRDE. Stephan Gullberg, ledamot av Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd (MP) hade hört att vårdcentra­len i Rinkeby skulle stängas. Men han kunde konstatera att det inte stämde.
 ??  ?? VÄNTAR. I väntrummet satt Khaton Boutros och väntade på att få sitt skadade finger omlagt. Hon hade inte hört talas om att Aleris skulle stänga någon mottagning.
VÄNTAR. I väntrummet satt Khaton Boutros och väntade på att få sitt skadade finger omlagt. Hon hade inte hört talas om att Aleris skulle stänga någon mottagning.
 ?? Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se ??
Kerstin Gustafsson 070-78 72 077 kerstin.gustafsson@ direktpres­s.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden