Mitt i Kista

LAGETS PLAN FÖR ATT UNDVIKA KVAL

- Jonny Andersson

Akropols förlust i jumbofinal­en mot AIK grusade i praktiken alla förhoppnin­gar om att undvika kvalplats och coachen Jonny Ishak har redan påbörjat förberedel­serna för nästa års division 1-säsong.

– Division 2 finns inte i våra tankar.

En redan tung basketsäso­ng blev tyngre när AIK:s U20lag förrförra helgen avgjorde bottenmöte­t med mindre än två minuter kvar. För att ha en bra möjlighet att nå ifatt Sundsvall hade Rinkebylag­et behövt segern och poängen.

– Vi har bara oss själva att skylla., säger coachen Jonny Ishak.

Han har inte kastat in handduken definitivt, men inte mycket talar för att laget ska stämpla in segrar i de sex återståend­e omgångarna. Därtill är engagemang­et för dåligt. Truppen består av 14 spelare och då har några försvunnit och andra tillkommit i det gäng som bestod av 17 spelare inför säsongen.

Men. Ofta är bara hälften nere och tränar. Jonny Isak talar om sju åtta som inte vikt ner sig. Självklart är det otillräckl­ig. Att Akropol tappat flera matcher i slutskedet är ett tydligt bevis på att det fuskats med träningen.

– Klart är jag är besviken. Spelarna prioritera­r annat. Därför är jag igång med planeringe­n för nästa säsong. Vi kan så mycket bättre och det handlar om att ha en trupp där alla vill.

– Jag är en tävlingsmä­nniska. Jag vill vinna och kan inte förstå hur vi lyckas förlorar mot AIK.

I söndags blev det en mer väntad förlust mot topplaget KFUM Central. Olyckligt med mycket knappa siffror, 72–75.

Sex omgångar återstår med Sundsvall hemma som första uppgift nu på lördag. Därefter väntar Central, Nacka, Jämtland, Norrort och BG Luleå.

Vinst mot Sundsvall är ett måste, i resterande matcher krävs minst tre segrar för att nå ifatt just Sundsvall, eller Uppsala.

– Klart vi kan, det vet jag. Men vi ska vilja och visa det också.

Seriens två sista lag får kvala. Ibland blir det kval, ibland inte. Jonny Isak tror att det finns division 2-lag som vill upp. Han räds dem dock inte. Att Akropol ska ramla ner i tvåan är inget han har på agendan.

– Division 2 finns inte i våra tankar. Tyvärr har vi en väldigt låg lägstanivå, men vi kan bättre att ska klara ett eventuellt kval, säger Jonny.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ??
FOTO: JONNY ANDERSSON
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? BOTTENSTRI­D. Jonny Ishak behöver få igång sina spelare inför seriespurt­en och eventuellt kval.
FOTO: JONNY ANDERSSON BOTTENSTRI­D. Jonny Ishak behöver få igång sina spelare inför seriespurt­en och eventuellt kval.
 ??  ?? AKROPOL. Engagemang­et har saknats i Akropol.
AKROPOL. Engagemang­et har saknats i Akropol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden