Mitt i Kista

Barnens idéer för att utveckla Rinkeby

- Jonas Carlsson

Sisab utlyste en tävling där barnen i Rinkeby med teckning och text fick beskriva vad som borde finnas i området. Vinnare blev eleverna Ilayda och Haddy från klass 5c i Askebyskol­an.

Bland de 40 bidragen föll vinstvalet på en teckning som föreställe­r ett hus där besökarna ska kunna lära sig om konst. De döpte huset till Rink Art.

– Vi älskar att rita och tycker att alla borde få göra det, motiverar femteklass­arna Ilayda och Haddy sitt vinnarbidr­ag i ett pressmedde­lande.

Deras lärare Eva Ekdal berömmer sina två elever.

Är de kreativa?

– Det är de. De är ambiti- ösa och målmedvetn­a och förkovrar sig även på fritiden. Allmänbild­ade.

Tävlingen kan vara värdefull för framtidens utformning av stadsdelen.

– Barnens förslag ger oss en bild av vad barnen efterfråga­r i stadsdelen. Det är värdefull kunskap, inte bara för oss utan för alla aktörer som är med och bygger framtidens samhälle, säger Claes Magnusson, vd för Sisab, Skolfastig­heter i Stockholm AB, i pressmedde­landet.

Totalt kom det in över 40 bidrag, varav nio från klass 5C. Alla elever i klassen får åka till Gröna lund som förstapris.

– De är helt lyriska över att få åka till Gröna lund, säger Eva Ekdal.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB LANDIN ?? VINNARE. De glada eleverna Ilayda och Haddy med skolborgar­rådet Olle Burell (S). Här visar de upp sitt bidrag Rink Art.
FOTO: JACOB LANDIN VINNARE. De glada eleverna Ilayda och Haddy med skolborgar­rådet Olle Burell (S). Här visar de upp sitt bidrag Rink Art.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden