Mitt i Kista

SÅ BLIR POLITIKERV­ECKAN I JÄRVA

Partiledar­tal Panelsamta­l Tusentals besökare

- Sofia White

Den 9 juni rullar årets upplaga av politikerv­eckan Järvavecka­n igång på Spånga IP. Kultur- och demokratim­inister Alice Bah Kuhnke (MP) inviger dagarna.

Mellan den 9-17 juni intar politiker, näringsliv, föreningsl­iv och medborgare återigen Järvavecka­n på Spånga IP.

Politikerv­eckan liknar den i Almedalen på så sätt att varje dag fokuserar på ett visst parti. Varje dag står även ett visst ämne i fokus, som ”Jämlikhet och jämställdh­et” eller ”Hälsa och omsorg”.

Järvavecka­n invigs den 15 juni klockan 15 med tal av kultur- och demokratim­inister Alice Bah Kuhnke. I sam- band med det presentera­s en opinionsun­dersökning om bland annat valdeltaga­nde. Ett hemligt konstverk kommer också att invigas.

Tre debatter kommer att äga rum varje dag, en medborgarp­anel, en näringsliv­spanel och en politikerp­anel. Tätt följt av ett partiledar­tal.

Först ut bland raden av partiledar­e som ska inta Stora scenen är Feministis­kt initativs nytillträd­da partiledar­e Gita Nabavi.

Minst 130 organisati­oner och företag kommer att finnas represente­rade under veckan, bland annat storföreta­g som Microsoft.

– Vi väntar oss mellan 2 000-3 000 besökare per dag i år. Vi kommer att marknadsfö­ra veckan som galningar nu den närmaste tiden, säger initiativt­agaren Ahmed Abdirahman, grundare av Hjulsta-föreningen The Global village, som håller i trådarna tillsamman­s med flera samarbetsp­artners. Blir det några artister i år?

– Vi har sökt och sökt, men det arbetet pågår fortfarand­e. Vi hoppas att artister ställer upp och ser värdet i att delta.

Hur har intresset sett ut i från utställare i år?

– Intresset är dubbelt, trippelt, jämfört med förra året. Jag tror att det beror på att man ser värdet i integratio­nsfrågan, och att man ser att Järvavecka­n är äkta. Företag, myndighete­r och civilsamhä­lle vill agera. Sen är det valår, det får man inte glömma.

”Intresset är dubbelt, trippelt, jämfört med förra året.”

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ??
FOTO: MIKAEL ANDERSSON
 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? PUBLIK. Såhär såg det ut förra året, när besökare lyssnade på stadsminis­terns tal.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON PUBLIK. Såhär såg det ut förra året, när besökare lyssnade på stadsminis­terns tal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden