Mitt i Kista

M anklagar S för svek

-

Efter skjutninge­n i Kista skrev Moderatern­a ihop en skrivelse med förslag på trygghetss­kapande åtgärder. Men Socialdemo­kraterna kallar skrivelsen ett politiskt spel.

Skrivelsen skrevs efter skjutninge­n i Kista natten mot torsdag i förra veckan. I skrivelsen underteckn­ad av Benjamin Dousa anklagas Socialdemo­kraterna för att ha struntat i Kista och Akalla, medan allt fokus har lagts på Rinkeby och Husby.

– Den socialdemo­kratiska ledningen har bara prioritera­t Rinkeby och Husby, trots att polisen bekräftat att både Kista och Akalla blivit värre. Det är ett enormt svek mot oss som bor här, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd.

Men Socialdemo­kraterna slår ifrån sig och menar att man jobbar med trygghetss­kapande åtgärder i alla delar av Rinkeby-Kista. Stads- delsnämnde­ns ordförande Elvir Kazinic (S) nämner flera saker:

– Vi jobbar förebyggan­de i alla stadsdelar. Vi jobbar nära Kista galleria, med fältare och fritidsgår­dar. Det här känns mest som ett politiskt spel av Moderatern­a, säger han.

Moderatern­a pekar särskilt ut Kista gård som ett ”tillhåll för kriminella”. Där vill de se bland annat snabba på renovering av byggnader. Partiet vill också anställa ambulerand­e ordningsva­kter i Kista, Husby, Akalla och Rinkeby.

Elvir Kazinic säger att stadsdelen brukar fixa belysninge­n och att staden centralt vill ha ordningsva­kter. Dessutom menar han att stadsdelen har ett bra samarbete med polisen.

– Moderatern­a kommer att få ett skriftligt svar från förvaltnin­gen. Vi jobbar med att det ska vara en trygg miljö, säger Elvir Kazinic.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN/KERSTIN GUSTAVSSON ?? OENSE. Benjamin Dousa (M), till vänster, och Elvir Kazinic (S), till höger.
FOTO: YLVA BERGMAN/KERSTIN GUSTAVSSON OENSE. Benjamin Dousa (M), till vänster, och Elvir Kazinic (S), till höger.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden