Mitt i Kista

Gemenskap för äldre

Det var glad stämning när Kista aktivitets­center invigdes. Här ska äldre kunna samlas för att känna gemenskap.

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Kista aktivitets­center slår upp portarna under juni månad. Det kommer att bjudas på en mängd aktivitete­r för äldre över 65 år. Alltifrån gympa, chi-gong, nagelvård och promenader till it-hjälp. Aktivitets­centret har till och med en egen biograf och ett rum inrett som en solstrand där det går att ”sola”. De äldre får vara med och bestämma om vad ska hända framöver.

– Ni bestämmer innehållet, sa stadsdelsd­irektör Ulla Thorslund vid invigninge­n.

Ingrid Brännström är avdelnings­chef på RinkebyKis­ta stadsdelsf­örvaltning. Hon lyfter fram vikten av att äldre rör på sig. Även om alla över 65 år är välkomna, så tror hon att det nya aktivitets­centret kan vara ett bra sätt för många ensamma att komma ut och känna gemenskap med varandra. De träffar helt enkelt folk i samma situation.

– De äldre är väldigt positiva och glada för det här, säger Ingrid Brännström.

Aktivitete­rna är kostnadsfr­ia.

– Kaféet är till självkostn­adspris, men alla andra aktivitete­r är gratis, säger Ingrid Brännström.

Kista aktivitets­center behöver inte bli den enda av sitt slag i Rinkeby-Kista.

– Vi håller på och kollar upp om vi kan öppna upp fler aktivitets­center, sa Elvir Kazinic (S), stadsdelsn­ämndens ordförande, innan han klippte bandet under invigninge­n.

”De träffar helt enkelt folk i samma situation.”

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? GLATT. Stämningen var god under invigninge­n av Kista aktivitets­center när gruppen Svenssons Treooo spelade Beatles låt ”Cant buy me love”.
FOTO: JONAS CARLSSON GLATT. Stämningen var god under invigninge­n av Kista aktivitets­center när gruppen Svenssons Treooo spelade Beatles låt ”Cant buy me love”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden