Mitt i Kista

Kista SC jagar i toppen

- Jonny Andersson

Det är roligt att vara Kista SC-spelare i dag. Och klarar laget sig helskinnat igenom två stundande toppmöten blir fotbollshö­sten spännande. Senast blev det en 6–2-seger mot Sollentuna FK.

IFK Österåker och Kista SC har skaffat sig poängmargi­nal till konkurrent­lagen i division 4 norra. Att Österåker skulle fajtas i absoluta toppen var givet på förhand, laget har ett par forna allsvenska spelare. Bland annat.

Kista SC var på förhand ett oskrivet blad. Inte minst på grund av några medelmåtti­ga säsonger, ny tränarstab, utrensning av äldre spelare och uttalad satsning på unga spelare.

– Det går bättre än vi trott, säger tränaren Sebastian Daka. En anledning kan vara att vi varit konsekvent­a i arbetet med vår spelidé och hur vi vill agera defensivt. Tydlighet har hjälpt. Sedan har vi jobbat hårt med att killarna ska visa varandra respekt och i första hand arbeta för lagets bästa.

Senaste matchen, mot Sollentuna FK, var ett första test på var KSC står i förhålland­e till övriga topplag. Sollentuna­laget låg också på övre tabellhalv­an inför matchen.

Chans- och spelmässig­t var det jämnt fram till att Ionut Daniel Oprea bombade in 1–0 (25) på halvvolley från straffområ­deslinjen. Nio minuter senare gjorde Izuchukwu Mayor Offor 2–0. Offors mål var långtifrån lika snyggt som Opreas, dock påpassligt när han tofflade till bollen precis innan målvakten fick ner händerna för att skopa upp den.

3–0 kom tidigt i andra halvlek genom i paus inbytte Dizat Abdrim. Därefter reducerade gästerna och för ett ögonblick blev det lite stökigt i den annars så solida backlinjen.

Oron försvann med vackra 4–1. Kistalaget kom runt på högerkante­n och en passning nådde snett bakåt till Adin Aljovic. Med en sidledsdra­gning kom han mer centralt och fick med vänsterfot­en till en ”Arjen Robben-banan” som böjde runt målvakten och in i dennes högra burgavel.

– Snyggt. Och skönt, säger Sebastian Daka.

Med det målet var saken klar. Aljovic hann göra sitt andra för kvällen och Oliver Balekelayi 6–1 innan SFK fastställd­e slutresult­atet.

I de närmaste två omgångarna ställs Kista mot tredjeplac­erade Hallonberg­en (b) och ledande Österåker (h).

– Vi kan ta poäng i båda, det är vår förhoppnin­g, säger Kistaträna­ren. En viktig detalj vi behöver jobba bort är perioder av nonchalans som funnits i varje match. Vi behöver bra fokus hela tiden.

Åtta vinster på tio matcher har Kista, avståndet upp till Österåker är två poäng. Stannar poängavstå­ndet på den nivån fram till sommaruppe­hållet har Kista SC en spännande höst att se fram emot.

”En anledning kan vara att vi varit konsekvent­a i arbetet med vår spelidé och hur vi vill agera defensivt.”

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? STJÄRNA. Douglas Correia Rodrigues är emellanåt för bollkär, men skapar alltid lägen för sig och lagkamrate­r.
FOTO: JONNY ANDERSSON STJÄRNA. Douglas Correia Rodrigues är emellanåt för bollkär, men skapar alltid lägen för sig och lagkamrate­r.
 ??  ?? MÅLSKYTT. Izuchukwu Mayor Offor gjorde 2-0-målet mot Sollentuna och hade nära till leendet.
MÅLSKYTT. Izuchukwu Mayor Offor gjorde 2-0-målet mot Sollentuna och hade nära till leendet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden