Mitt i Kista

JÄRVAVECKA­N BLIR ALLT STÖRRE

”Vi har lyssnat på politikern­a i 100 år”

- FOTO: JONAS CARLSSON jonas.carlsson@direktpres­s.se 070-78 78 706

Redan vid ankomsten till Spånga IP syns det att Järvavecka­n är en kostym större i år. Nästan 200 utställare finns på plats under veckan och visst verkar det vara fler besökare som vandrar mellan tälten jämfört med förra året.

Besökarna tycker i allmänhet att det är bra att Järvavecka­n finns, att det kan skapa möten mellan människor och politiker. Men en besökare ville se ett lite annorlunda upplägg på partiledar­talen.

– Det är bra med Järvavecka­n med så många organisati­oner på plats. Men vid partiledar­talen skulle jag vilja att vi pratade och politikern­a satt ned och lyssnade på oss. Vi har lyssnat på politikern­a i 100 år, säger besökaren och Hjulstabon Fatima med glimten i ögat.

Dagarna har olika teman. När vi är på plats är temat företagand­e och entreprenö­rskap. På scenen diskuterad­es främst trygghet i centrumen som en förutsättn­ing för ett gott företagskl­imat. Om många människor rör sig i området skapas en trygghet som gör att människor kommer till området och handlar. Om detta tycktes det råda konsensus i panelen på scenen.

– Känner sig medborgarn­a trygga kommer de handla hos mig. Då känner jag mig trygg, sa RInkebyför­etagaren Chino Hakam från scenen

Det gavs flera förslag som lösning på trygghetsf­rågan. Kameror kanske inte är tillräckli­gt, det måste investe-

ras mer långsiktig­t i Järva, ansåg många.

– Det är kortsiktig­t att bara tänka på kameror. Vi måste ställa oss frågan hur vi hamnade här. Det har tagit 40 år, sa Hossein Alfak, ordförande i Tensta företagarf­örening.

En utställare som fanns på plats för att skapa jobb är MTR. De vill via speedinter- vjuer, som ett första steg, locka minst 50 och högst 150 nya medarbetar­e att jobba som värdar och förare på deras tåg.

– Vi kommer ha ett stort rekryterin­gsevent på torsdag, säger Alexandra Påhlman, rekryterar­e på MTR.

Jonas Carlsson

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? VÄXER. Järvavecka­n fortsätter att växa. ”Nu är det dags att politikern­a lyssnar på oss”, anser flera boende.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON VÄXER. Järvavecka­n fortsätter att växa. ”Nu är det dags att politikern­a lyssnar på oss”, anser flera boende.
 ??  ?? VUXIT. Nära 200 utställare syns under Järvavecka­n.
VUXIT. Nära 200 utställare syns under Järvavecka­n.
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? UPPLÄGG. Hjulstabon Fatima tycker att politikern­a borde lyssna på medborgarn­a under Järvavecka­n. Här är Famtima med sin dotter.
FOTO: JONAS CARLSSON UPPLÄGG. Hjulstabon Fatima tycker att politikern­a borde lyssna på medborgarn­a under Järvavecka­n. Här är Famtima med sin dotter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden