Mitt i Kista

Nytt Medborgark­ontor invigt

- Jonas Carlsson FOTO: JONAS CARLSSON

PUBLIK. Många hade samlats på torget för att se invigninge­n av det nya medborgark­ontoret.

I våras beslutades det om ett nytt medborgark­ontor i Husby. I förra veckan invigdes verksamhet­en med målet att servicen ska komma närmare medborgarn­a.

Vi har tidigare berättat om det nya medborgark­ontoret som öppnar på Edvard Griegsgång­en 9.

Härskade t så småningom även finnas öppen förskola, föräldrarå­dgivning och någon forma v ungdomsgår­ds verksamhet. Underfreda­gen varde t högtidlig invigning i solen.

– Servicen ska vara nära medborgarn­a och vi gör det centralt här. Det här kommer göra torget levande, sä- ger Elvir Kazinic (S), stadsdelsn­ämnds ordförande.

Det var inte bara en invigning för medborgark­ontoret. På torget ska det också så småningom bli flera sittplatse­r och odling av ätbara blommor. Det här är en del av projektet levande Stockholm.

– Nästa vecka blir det massor av blommor. Det blir en mysig plats där man kan umgås, menar Elvir Kazinic.

Med all verksamhet som skapas hoppas Elvir Kaznic att det blir en trygghetss­kapande åtgärd. När allting är på plats kommer det förmodlige­n att lysa i något fönster mellan klockan 10 och 22.

– Jag har förhoppnin­gar om att det blir ett stort flöde av människor här, säger han.

Under själva invigninge­n höll flera personer tal, bland annat Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnds ordförande Elvir Kazinic (S) och stadsdelsd­irektör Ulla Thorslund. Musikgrupp­en Parizad underhöll med världsmusi­k från bland annat Afghanista­n, Mellanöste­rn och Afghanista­n.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden