Mitt i Kista

■ Ny figur hälsar E4-bilister

De har slitit hårt för att få årets figurer av gräs längs E4:an på plats. Nu står en gris, en get, och en kvinna och hälsar på bilisterna.

- Jonas Carlsson

Bilister får hålla ögonen öppna den närmaste tiden. Järva trädvårdsc­enter har som vanligt så här års jobbat med att få i ordning stora figurer av gräs som står längs E4:an i Väsby i riktning mot Stockholm.I torsdags var de klara.

– Vi är jättenöjda, säger Annelie Sjödin på Järva trädvårdsc­enter.

Det blev tre figurer i år. En get, en gris och en kvin- na från vikingatid­en som står och hälsar på alla som far förbi längs E4:an. De har redan hunnit få gensvar på sina kreationer när det tutas för fullt från bilarna.

– Mest är det lastbilsch­aufförer som tutar, säger Tommy Öster, en av de som jobbat med figurerna.

Under flera dagar har man slagit, räfsat och byggt sina skapelser i tryckande värme. Mestadels har man jobbat förmiddaga­r och kvällar.

– Vi är så trötta, men jätteglada, säger Annelie Sjödin.

Järva trädvårdsc­enter har gjort sådana här figurer i ett par år nu på uppdrag av Upplands Väsby kommun. Tanken är att alla skapelser från samtliga år ska återuppstå nästa år.

– Han (Nils Odén, stadsträdg­årdsmästar­e på Upplands Väsby kommun, red anm)) vill berätta en historia om vikingatid­en, säger Annelie Sjödin.

Kreationer­na är delvis till för att väcka uppmärksam­het åt Livslinjen, ett projekt där gräs tas bort för att gynna floran. Tanken är att Livslinjen ska sträcka sig från Arlanda till Ulriksdal.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? TRIO. En gris, en vikingakvi­nna och en get stoltserar längs vägen.
FOTO: JONAS CARLSSON TRIO. En gris, en vikingakvi­nna och en get stoltserar längs vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden