Mitt i Kista

BVC flyttar in i Kista galleria

- Anna Wettergård

BVC i Husby och Kista flyttar ihop i Kista galleria. Enhetschef Nina Rejdemyhr är jätteglad över flytten.

– Det känns jätterolig­t att flytta till nya och fräscha lokaler. Från och med första juni öppnar en ny barnavårds­central (BVC) i Kista galleria, rakt ovanför Kista vårdcentra­l. Hit flyttar mottagning­arna från Husby och Kista, och kommer efter flyt- ten att erbjuda bättre service och bättre öppettider.

– Vi behövde bli fler personer och därför behöver vi de här nya lokalerna, säger Nina Rejdemyhr, och fortsätter:

– Det känns verkligen fantastisk­t roligt att flytta. Att vi blir så många kollegor som får sitta tillsamman­s, och att lokalerna är nya och fräscha.

En annan fördel, säger hon, är att vårdcentra­len finns i samma uppgång.

– Det blir ju väldigt enkelt när vi måste hänvisa människor dit. Det kan till exempel röra sig om sjuka barn eller mammor som har problem med amningen, och kanske behöver provtagnin­g.

Fritt vårdval

För att ingen ska behöva byta BVC-sköterska är tanken att man följer med den som man haft tidigare. Men vårdvalet är fritt, och den som vill söka sig till exempelvis Sollentuna har möjlighet att göra det.

För det kommer förstås att bli längre för vissa besökare att ta sig hit.

– Jag hoppas att de inte känner att det blir krångligar­e, utan att de följer med till Kista. Fler och fler från Husby har redan sökt sig till Kista, så därför var den här flytten nödvändig. Det fanns helt enkelt inte tillräckli­gt underlag i Husby. Det säger Nina Rejdemyhr och avslutar:

– Alla är välkomna hit!

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FLYTT. Nu flyttar BVC till Kista galleria.
FOTO: MOSTPHOTOS FLYTT. Nu flyttar BVC till Kista galleria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden