Mitt i Kista

Tävling! Vad ska lammen på Akalla 4H heta?

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

På Akalla 4H är våren alltid en högtid; när besökarna börjar strömma in och djuren får ungar. I början av april föddes två lamm, men de är ännu namnlösa. Vad tycker du att de ska heta? – Det här är den bästa tiden på året. Nu börjar ungarna födas, och det börjar komma mer besökare. På vintern kan det ibland bli lite öde här. Det berättar Erica Svensson. Hon är 22 år gammal och djuransvar­ig på Akalla 4H. Hon har varit här sedan hon var liten.

– Jag har vuxit upp här, fått ta mer och mer ansvar, berättar hon.

Och nu välkomnar hon nya besökare. När vi träffas hjälper hon en liten kille av hästen. Han har precis varit ute på en halvtimmes ridtur och verkar mer än nöjd. Samtidigt vandrar förskolegr­upper mellan lamm och killingar. Babyboom

För det är babyboom på gården. Redan på nyårsdagen föddes årets första killingar, och för tre veckor sedan ytterligar­e en omgång.

Och den första april föddes alltså två lamm, av mamman Flinga. Det ljusare lammet är en tjej och det mörkare lammet en kille.

– De har precis fått komma ut i hagen. De första dagarna får de bara vara inomhus med mamman. De är fortfarand­e inte så stadiga på benen.

Men snart skuttar de omkring. Och inom kort kommer det fler lekkompisa­r.

– Vi har två till som ska ha lamm inom några veckor. Det ser man på dem, de ser nästan ut att vara på väg att explodera, avslutar Erica Svensson.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? TÄVLING. Vad ska lammen heta? Det ljusare är en tjej och det mörkare en kille. De föddes första april av mamman Flinga.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD TÄVLING. Vad ska lammen heta? Det ljusare är en tjej och det mörkare en kille. De föddes första april av mamman Flinga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden