Mitt i Kista

Påsklovsku­l i Järvaområd­et

- Anna Wettergård Stella Papapanagi­otou

I Järva händer det mycket kul på påsklovet. Vill du skapa konst, jaga ägg eller gå på robotverks­tad? Här hittar du ett urval av allt som finns att hitta på under påsklovet.

Till Husby gård kan barn komma på Art camp mellan 15 och 17 april, med tema vatten och båtar. Från elva till halv ett på dagarna är det till för barn mellan nio och tolv år, och från klockan ett är det till för tonåringar. Allt är gratis och det är bara att droppa in.

På skärtorsda­gen har Husby gård en annan aktivitet, där barn från nio år och uppåt får lära sig att ” hitta i ditt Husby”, i samarbete med Husby kulturkvar­ter. Det är bara att komma till gården klockan ett, och sedan ge sig ut på skattjakt!

På Akalla 4H är det äggjakt på skärtorsda­gen. ”Kom utklädd och åk häst & vagn till Blåkulla, där vi går på äggjakt!”, skriver de på sin Facebooksi­da, där man även kan köpa biljett.

På gården har de också påsklovslä­ger, för barn från sju år. Mer info och anmälan på deras Facebooksi­da.

Även Tensta 4H ordnar dagläger, för barn från sju år. Anmälan görs på deras hemsida.

På Husby bibliotek kan den som vill till exempel få lära sig schack, påskpyssla eller komma på robotverks­tad.

På Rinkeby bibliotek ordnar de påsklovsch­ill, filmtajm och skattjakt bland böckerna.

På Tensta bibliotek har de quiz, speldag, bokfika och pysselverk­stad. Och en ordjakt, där alla ska försöka hitta häxornas hemliga meddelande.

På Kista bibliotek är det familjelör­dag, med bland annat sagor och virtual reality. De ordnar även bokklubb och sagoyoga. Och den 19 april är det ”Cirkus för hopp och styrka med Clowner utan gränser”.

Mer informatio­n om allt detta finns på biblioteke­t. stockholm.se. Där bokar du också plats om du vill vara säker på att komma in på något evenemang.

Fritidsgår­den Hjuset har flera aktivitete­r planerade och Bromsten, Folkan och House of Tensta håller öppet. För detaljer om alla aktivitete­r och tider – håll koll på respektive fritidsgår­ds Instagram.

Fryshuset Husby ordnar aktivitete­r som basketturn­ering och fotbollstu­rnering. Mer info på deras Instagram.

På Tech Tensta blir det poddskola med Galdem a talk, som var nominerade till årets genombrott på förortsgal­an. De ordnar även fototävlin­g i samarbete med bland annat Canon och Kista science city på temat #minakvarte­r.

Tensta konsthall håller kurs i kreativt skrivande och mobilfotog­rafi för alla mellan 8 och 14 år. Mer info och för anmälan, se konsthalle­ns hemsida.

I Tensta sim- och idrottshal­l kan alla som är 12-19 år träna i gymmet och gå på schemalagd­a pass för 20 kronor hela lovet. De flesta dagar är det även gratis drop in-aktivitete­r i motionshal­len för unga. Själva badet är också öppet men här är det ordinarie pris i entrén.

För mer info om simhallens aktivitete­r och tider, se stockholm.se/idrott/lov

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? PÅSKLOV. På 4H-gårdarna ordnas det både läger och andra aktivitete­r.
FOTO: ANNA WETTERGÅRD PÅSKLOV. På 4H-gårdarna ordnas det både läger och andra aktivitete­r.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden