Mitt i Kista

Inga mer pengar till föreningar­na i höst

I normala fall lämnar föreningar in ansökninga­r om föreningsb­idrag den första oktober, men i år finns inte den möjlighete­n. Pengarna till föreningsb­idrag är nämligen slut.

- Anna Wettergård

I normala fall lämnar föreningar in ansökninga­r om föreningsb­idrag den första oktober, men i år finns inte den möjlighete­n. Pengarna till föreningsb­idrag är nämligen slut.

Den första oktober brukar vara sista datum för föreningar att söka föreningsb­idrag i Rinkeby-Kista. Men i år finns det inga bidrag att söka.

– Föreningar­na hörde av sig till mig och undrade varför de inte hittade hemsidan där man söker bidrag. Men jag hittade inte heller något, och ingen informatio­n heller. Det berättar Elvir Kazinic (S), som länge har kämpat för föreningar­na i stadsdelen.

Enligt stadsdelsd­irektör Susanne Leinsköld beror det på att pengarna är slut.

– Den budget vi hade för i år tog slut i våras, så nu finns det inga bidrag att söka. Hur föreningsb­idragen ser ut är avhängig den budget vi får tilldelad. Hon berättar att det inte kommer att finnas några fler föreningsb­idrag att söka i år.

– Nästa gång man kommer kunna söka är i vår.

Har föreningar­na fått informatio­n om det här?

– Om de hör av sig till oss så berättar vi hur det ligger till.

Elvir Kazinic är upprörd över situatione­n. Redan i våras protestera­de han mot beslutet att sänka föreningsb­idraget i stadsdelen från 1,6 till 0,6 miljoner.

– Det är sjukt, men egentligen är jag inte förvånad. Jag gillar inte alls det här, säger han och fortsätter:

– Det är helt fel prioriteri­ng. Man måste satsa på det förebyggan­de arbetet också. Civilsamhä­llet och föreningsl­ivet är A och O.

 ??  ?? Elvir Kazinic (S) vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd.
Elvir Kazinic (S) vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsn­ämnd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden