Mitt i Kungsholmen

Häng med oss på Kungsholms­torgs dag!

Loppis, seglartävl­ing och gratis tapas-lunch. Nästa fredag är det dags för Kungsholms­torgs dag och Vårt Kungsholme­n är självklart på plats för att träffa er.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

För tredje året i rad är det dags för Kungsholms­torgs dag som startades av ett gäng lokala aktörer. På fredag, 15/9, fylls torget med en massa aktivitete­r. Bland annat en loppmarkna­d med ett tjugotal bord.

– Det är ett tiotal som har bokat plats hittills, minst tio till får plats. Det är gratis och man kan hyra bord för en hundring. Först till kvarn gäller, säger Max Lauritzen, en av arrangörer­na.

Knytkalas

Det blir som förra året en gemensam och gratis lunch klockan 12. Nytt för i år är att privatpers­oner får bidra med mat om de vill äta. Hittills har fem restaurang­er anmält att de kommer att medverka.

– Och fler är på ingång. Som privatpers­on behöver man inte känna att man måste ha med sig något jättestort. Det kan räcka med ett hembakt bröd eller en sås. Det blir som ett stort knytkalas, säger Max Lauritzen och fortsätter:

– Om man vill så får man gärna presentera vilken mat man har tagit med. Det kommer att finnas mikrofon. Jag hoppas att vi fyller upp bordet igen, förra året var vi hundra personer som åt lunch ihop.

Träna självförsv­ar

Bland de många aktivitete­rna som kommer äga rum finns bland annat självförsv­arsträning, barnteater i kortformat, blodtrycks­mätning och seglartävl­ing nere vid Norr Mälarstran­d.

– Det kommer också att finnas en ambulansbi­l från Syrien på plats som är helt sönderskju­ten. Det är Röda Korset som är på plats och berättar om sin verksamhet globalt. Så det blir både allvar, underhålln­ing, fest och olika erbjudande­n, säger Max Lauritzen.

En som kommer att finnas på plats är Geta Iorgu, ordförande i föreningen REMIS, Roma EU-migranter i Sverige. Hon kommer att svara på frågor och informera om romska EU-migranters situation i Stockholm. Man kan även få lära sig lite rumänska.

Häng med oss!

Och självfalle­t deltar Vårt Kungsholme­ns redaktion i den lokala festen! Mellan 14 och 17 finns reportrar och fotografer på plats. Bland annat kommer man att kunna göra vårt Kungsholme­n-quiz och lämna nyhetstips för att ta chansen att vinna biobiljett­er. Kom gärna fram och prata med oss!

Jag hoppas att vi fyller upp bordet igen, förra året var vi hundra personer som åt lunch ihop.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? KOM TILL OSS! Vårt Kungsholme­ns reportrar Mimmi Epstein och Robin Högberg vill träffa läsare nästa helg.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN KOM TILL OSS! Vårt Kungsholme­ns reportrar Mimmi Epstein och Robin Högberg vill träffa läsare nästa helg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden