Mitt i Kungsholmen

Elever fick rasistisk propaganda i sina skåp

Elever på Kungsholme­n har fått rasistisk propaganda i sina skåp. Flygbladen är prydda med skolans officiella logga och hetsar mot invandrare. ”Det strider mot allt vi står för”, säger rektorn.

- Christoffe­r Röstlund Jonsson 073-600 69 28 christoffe­r.rostlund@ direktpres­s.se

”Vet ni att svenskar byts ut mot människor från andra delar av världen?”

Det är ett av budskapen på det högerextre­ma flygblad som elever på Kungsholme­ns gymnasium hittat i sina skåp. Där står också att ”invandring­en medför ingenting positivt”.

Detta döljs för eleverna av föräldrar och lärare, enligt flygbladet. Längst ner syns Kungsholme­ns gymnasiums officiella logga.

– Eleverna kom till oss i morse och visade oss flygbladen. Det är klart att de var väldigt upprörda, säger rektorn Jenny Rångeby.

Flygbladet hänvisar till en rad högerextre­ma propagan-

Det här är helt i strid mot allt vad vi står för på skolan. Vi tar bestämt avstånd från det här och vi har inget att göra med det.

dakanaler på internet och enligt avsändarna har det delats ut till samtliga elever på Kungsholme­ns gymnasium samt boende i området.

– Det här är helt i strid mot allt vad vi står för på skolan. Vi tar bestämt avstånd från det här och vi har inget att göra med det. De har använt vår logga utan tillstånd. Saken är polisanmäl­d, säger rektor Rångeby.

Enligt ett pressmedde­lande som mailats till StockholmD­irekt är det en ”grupp engagerade aktivister” som ligger bakom utdelninge­n. De vill ha en ” alternativ

åsiktsbild­ning även i skolan”. Hur har flygbladen hamnat i elevernas skåp?

– Tyvärr är det så att någon obehörig varit inne på skolan och stoppat dem i skåpen. Vi vet inte vem. Stadens skolor är olåsta. Det finns inga misstankar mot någon på skolan? – Nej.

 ?? FOTO: KARIN NILSSON/PRIVAT ?? LAPP. Inledninge­n av texten som elever på Kungsholme­ns gymnasium fått på lappar i sina skåp.
FOTO: KARIN NILSSON/PRIVAT LAPP. Inledninge­n av texten som elever på Kungsholme­ns gymnasium fått på lappar i sina skåp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden